Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Film & TV

Tematika, ki še vedno ostaja na obrobju

Britanski film na humoren način odpira vprašanja spolnosti pri starejših ter dileme prostitucije
Emma Thompson in Daryl McCormack sta nedvomno prepričljiva protagonista, res pa je celotna paradigma filma nekoliko idealistično utopična.

FOTO: Promocijsko gradivo
Emma Thompson in Daryl McCormack sta nedvomno prepričljiva protagonista, res pa je celotna paradigma filma nekoliko idealistično utopična. FOTO: Promocijsko gradivo
19. 7. 2022 | 07:47
5:53

V nadaljevanju preberite:

Je mogoče s skromnim proračunom v zgolj devetnajstih dneh in z dvema igralcema v hotelski sobi posneti soliden film? Avstralska režiserka Sophie Hyde je to s filmom Srečno, Leo Grande (Good Luck to You, Leo Grande) nedvomno dokazala, res pa ima zasluge za to tudi odlična igralska ekipa z Emmo Thompson in Darylom McCormackom ter scenaristka Katy Brand. Film je označen kot komedija, vendar to velja le pogojno oziroma po britanskih standardih. Kar pomeni obešenjaški, mestoma tudi nekoliko črn in ciničen humor, ki na specifičen način odpira različne teme in dileme in ki ne nazadnje tudi uravnava ter nekako relativizira obseg in amplitude emocij, ki neredko narastejo do nekoliko pretirane razčustvovanosti in tudi sentimentalnosti.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine