Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Film & TV

Sreča, ki utiša svarila narave

Pogovor z igralcem Hilmirjem Saerjem Gudnasonom o običajnih nenavadnostih islandskega zgodbotvorja v filmu Jagnje.
»Smo narod pripovedovalcev zgodb z bogato domišljijo,« pravi islandski igralec Hilmir Saer Gudnason. Foto Blaž Samec
»Smo narod pripovedovalcev zgodb z bogato domišljijo,« pravi islandski igralec Hilmir Saer Gudnason. Foto Blaž Samec
14. 1. 2022 | 06:00
10:58

V nadaljevanju preberite:

Jagnje je bržčas eden od bolj nenavadnih filmov, kar ste jih videli oziroma kar jih je dalo leto absurda 2021. Tako nenavaden je, da se še lik v filmu vpraša, kaj hudiča se tu dogaja. Ni ne grozljivka, ne komedija, ne pravljica, ne znanstvena fantastika, ni ne družinska, ne naravovarstvena drama, ne grška tragedija, ne nor­dijska ljudska saga, ampak hibrid vsega naštetega.

Prvenec režiserja Valdimarja Johannssona je tako nenavaden, da so mu v Cannesu podelili nagrado za izvirnost, in z veliko verjetnostjo lahko še pred razkritjem nominacij zapišemo, da bo tudi resen kandidat za tujejezičnega oskarja (kar bo za Islandce prvič po letu 1992, ko se je za kipec potegoval film Children of Nature Fridrika Tora Fridrikssona).

V slovensko distribucijo je Jagnje pospremil glavni igralec Hilmir Saer Gudnason, ki je z mednarodno zvezdo Noomi Rapace (Dekle z zmajskim tatujem, Prometej, Sherlock Holmes: Igra senc) upodobil osamljen par, Mario in Ingvarja, ki posvojita čudo narave. Za Delo je spregovoril o filmu, o katerem je težko povedati kaj, ne da bi hkrati razkrili in razčarali vsebino s pomeni bogate zgodbe.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine