Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

Kekec

Kino Bežigrad v Ljubljani. Projekcija filma danes ob 17. uri.
ni podpisa
ni podpisa
M. V.
10. 8. 2018 | 05:00
1:28
V slovo in spomin pred kratkim preminulemu igralcu in producentu Matiji Barlu bodo v dvorani Kina Bežigrad danes ob 17. uri pripravili brezplačno projekcijo celovečernega filma Kekec. Prvega iz trilogije filmov o Kekcu je leta 1951 režiral Jože Gale, ki je po zgodbi Josipa Vandota Kekec nad samotnim breznom skupaj s Franom Milčinskim pripravil tudi scenarij.

Filmska zgodba je umeščena v slovenske Alpe in pripoveduje o slepi deklici Mojci, ki služi divjemu lovcu Bedancu, njenem rešitelju, dobrohotnem zeliščarju Kosobrinu in kasnejšem Bedančevemu revanšu. Zadnjega po številnih peripetijah za vedno prežene šele bistri in pogumni fantič Kekec.



Naslovno vlogo Kekca so zaupali takrat enajstletnemu Matiji Barlu, ki je z vlogo pogumnega in navihanega dečka pustil v slovenski kinematografiji neizbrisen pečat ter se za vedno zasidral v srca številnih generacij. Film Kekec iz leta 1951 pa je tudi prvi slovenski celovečerni film, nagrajen z mednarodno filmsko nagrado, in sicer z zlatim levom za najboljši film v mladinski kategoriji na mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah leta 1952.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine