Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Za uspeh podjetja je zelo pomembno, kako vizija sreča realnost

ZDA so še vedno trg, ki ima največ kupcev, ki so pripravljeni sprejeti nove tehnološke rešitve, a taki inovatorji so tudi drugod.
»Ko razumeš pričakovanja kupcev in jih povežeš s svojo idejo, se zgodijo dobre stvari – kupci mislijo, da je to njihova ideja, ne samo tvoja,« je prepričan Dheeray Pandey. FOTO: Blaž Samec/Delo
»Ko razumeš pričakovanja kupcev in jih povežeš s svojo idejo, se zgodijo dobre stvari – kupci mislijo, da je to njihova ideja, ne samo tvoja,« je prepričan Dheeray Pandey. FOTO: Blaž Samec/Delo
30. 9. 2024 | 08:00
14:33

V nadaljevanju preberite:

Uporaba umetne inteligence je že med nami in temeljito bo spremenila naša življenja. »Ko bomo sprejeli dobre plati UI, se moramo hkrati tudi naučiti, kako prepoznati tiste slabe,« pravi Dheeray Pandey, v Indiji rojeni ameriški podjetnik.

Z ustanoviteljem družbe DevRev, ki se ukvarja z inovativnimi rešitvami na področju upravljanja odnosov s strankami (CRM), smo se pogovarjali ob enem izmed obiskov v slovenskem delu podjetja. Pandey, ki je najprej uspel s podjetjem Nutanix v Silicijevi dolini (ukvarja se z računalništvom v oblaku) in ga pripeljal do uspešne borzne kotacije, se je leta 2020 lotil novega podjetniškega projekta.

Nas bodo z vzponom umetne inteligence računalniki »prevzeli«? »Tako rekoč vse, kar imamo za dobro, ima tudi svojo temno plat. To gre vse do izuma uporabe ognja. Na samem začetku si je človek z ognjem lahko pripravil hrano in se ogrel, hkrati pa se je lahko tudi opekel ali povzročil požar v svoji votlini. Uporaba jedrske energije in interneta prinašata dvojnost. Mislim, da je to samo nova dvojnost. Ko bomo sprejeli dobre plati umetne inteligence, se moramo hkrati tudi naučiti, kako prepoznati tiste slabe. Gre za ravnotežje v življenju,« odgovarja.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine