Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Z laserji do hitrejšega polnjenja baterij

Nemci so že vložili vlogo za patent s področja mobilnosti, ki bi lahko razveselil vse, ki jim (prehitro) prazne baterije grenijo življenje.
Avtomobilska industrija potrebuje zmogljive pogonske baterije za rastoči trg elektromobilnosti, baterije, ki lahko absorbirajo čim več energije v čim krajšem času.

FOTO: Fabian Bimmer/Reuters
Avtomobilska industrija potrebuje zmogljive pogonske baterije za rastoči trg elektromobilnosti, baterije, ki lahko absorbirajo čim več energije v čim krajšem času. FOTO: Fabian Bimmer/Reuters
Miran Varga
1. 8. 2022 | 10:00
4:21

V nadaljevanju preberite:

Nemška avtomobilska industrija, ki je sprva podcenila vpliv elektrifikacije prometa, želi nadoknaditi zaostanek oziroma celo ustvariti kakšno konkurenčno prednost na tem področju. Prav to ji utegne uspeti s pomočjo domačih raziskovalcev s Fakultete za strojništvo in tehnologije materialov na univerzi v mestu Aalen.

Dve raziskovalni skupini iz Centra za laserske aplikacije in Inštituta za raziskave materialov na omenjeni univerzi se namreč že tretje leto ukvarjata z vprašanjem, kako bi lahko izboljšali zmogljivost (hitrega) polnjenja litij-ionskih baterij.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine