Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

WTO za letos napoveduje postopno okrevanje trgovine

Obseg menjave blaga bo letos zrasel za 2,7 odstotka, večino rasti pa bo generirala Azija, predvsem Kitajska.
Avtomobili so ena od bolečih točk menjave med Evropo in Kitajsko, saj se na stari celini branimo predvsem električnih vozil z Daljnega vzhoda.

FOTO: AFP
Avtomobili so ena od bolečih točk menjave med Evropo in Kitajsko, saj se na stari celini branimo predvsem električnih vozil z Daljnega vzhoda. FOTO: AFP
13. 10. 2024 | 20:00
4:54

V nadaljevanju preberite:

Svetovna trgovina je v letih 2024 in 2025 na poti do skromne rasti, kljub tveganjem, ki izhajajo iz konflikta na Bližnjem vzhodu, je napovedala Svetovna trgovinska organizacija (WTO). »Letos pričakujemo postopno okrevanje svetovne trgovine, vendar ostajamo pozorni na morebitne zastoje – zlasti morebitno stopnjevanje regionalnih konfliktov, kot so tisti na Bližnjem vzhodu,« je povedala Ngozi Okonjo-Iweala, generalna direktorica WTO.

»Učinek konfliktov bi bil lahko najhujši za države, ki so neposredno vpletene, lahko pa konflikti posredno vplivajo na globalne stroške energije in ladijske poti,« je dodala Okonjo-Iweala. Svetovna blagovna menjava je leta 2023 zaradi visoke inflacije in naraščajočih obrestnih mer padla za 1,1 odstotka.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine