Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Vlagatelji kupujejo delnice NLB

Kje in kako lahko postanete delničar največje slovenske banke?
Delnice je mogoče kupiti v desetih poslovalnicah NLB po Sloveniji. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Delnice je mogoče kupiti v desetih poslovalnicah NLB po Sloveniji. FOTO: Voranc Vogel/Delo
29. 10. 2018 | 12:04
29. 10. 2018 | 14:53
1:54
Danes so nepoučeni vlagatelji pričeli z nakupi delnic NLB. Vpis bo potekal do 7. novembra do 13.00 v desetih poslovalnicah NLB, in sicer v treh v Ljubljani (na Trgu republike, za Bežigradom in v Šiški), Domžalah, Kranju, Kopru, Novem mestu, Murski Soboti, Mariboru in Velenju.

Tranša za male vlagatelje je namenjena tako fizičnim kot pravnim osebam, ki niso dobro poučeni vlagatelji, je povedala Tanja Ahlin, direktorica poslovne mreže NLB: »Stranke morajo s seboj imeti veljavni osebni dokument, davčno številko in trgovalni račun, odprt pri NLB. Če je to že odprto in odobreno, sam vpis traja 5 do 10 minut.« Za nerezidente je potrebnih nekoliko več dokumentov.

Vlagatelji lahko vplačajo minimalno deset delnic po 66 evrov. Končna cena delnic bo določena ob zaključku zbiranja ponudb kupcev in bo enaka za vse vlagatelje. Znašala bo najmanj 51,5 evra in največ 66 evrov. Če bo cena nižja od 66 evrov, bodo vlagatelji razliko dobili vrnjeno.



Za male vlagatelje je na voljo 7,5 odstotka kapitala banke oziroma desetina tranše. Če bo povpraševanje večje, se lahko zgodi prerazporeditev iz kvote za institucionalne vlagatelje. Zanje bo knjiga naročil odprta zadnji dan prodaje banke. Država sicer prodaja najmanj 50 odstotkov in eno delnico in največ 75 odstotkov minus eno delnico banke.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine