Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

V Tik Kobaridu bodo v petek stavkali

Z dodatkom do minimalne plače se ne bodo več sprijaznili.
25 let na minimalni plači je bilo več kot dovolj, sporočajo delavci vodstvu. Foto Blaž Močnik
25 let na minimalni plači je bilo več kot dovolj, sporočajo delavci vodstvu. Foto Blaž Močnik
Blaž Močnik
19. 9. 2018 | 09:45
19. 9. 2018 | 16:54
2:08
Sindikat Skei se v teh dneh še pogaja z vodstvom družbe Tik, ki jo od začetka meseca vodi Petra Borovinšek. Družba Tik je hčerinsko podjetje Certe oziroma Certe Holdinga, za obe pa teče prevzemna ponudba, ki jo je dala družba Postojnska jama Marjana Batagelja.

A kot kaže stališč niso zbližali, zato bodo v petek med 12. in 16. uro opozorilno stavkali. »Namen je izraziti in opozoriti na nezadovoljstvo delavcev s stanjem na področju plač v podjetju,« opozarja sindikat.

Z nekdanjim vodstvom podjetja so se predstavniki zaposlenih in vodstvo REO Skei Posočje že dlje časa pogovarjali o načinih in načrtih za povečanje plač: »Ob prihodu novega vodstva podjetja nadaljujemo z aktivnostmi in namero, da odpravimo dolgoletno stagnacijo plač delavcev, tako vodstvu sporočamo: 25 let na minimalni plači je bilo več kot dovolj!« Družba je dobila novo vodstvo, potem ko je lastnika cerkljansko družbo Certa prek Certe holdinga prevzela Postojnska jama.

»Delavci, nekateri delajo v podjetju že 25 let in več, prejemajo ves ta čas zgolj minimalne plače, a še te na način, da jim delodajalec mesečno obračunava in dodaja dodatek do minimalne plače. Ker je ob minimalni plači zelo težko preživeti, sploh če jo prejemaš celih 25 let, so se delavci z zbiranjem podpisov složno odločili, da v podjetju najprej izvedejo opozorilno stavko, kot sporočilo, da se je treba nujno dogovoriti o povišanju plač na človeku dostojen nivo.«

Stavkovne zahteve so enostavne, poudarjajo v Skei, - povečanje plač in izločitev nekaterih dodatkov iz osnovne plače. Družba, ki se ukvarja s proizvodnjo medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo, ima približno 160 zaposlenih.

Na odziv družbe glede napovedane stavke še čakamo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine