Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

V ruski nogometni evforiji Duol kuje posel

Slovensko podjetje Duol bo za ugledni ruski nogometni klub Zenit iz St. Peterburga postavilo nogometno dvorano.
V Duolovem balonu bo treniral tudi član Zenita in slovenski reprezentant Miha Mevlja. Foto Reuters
V Duolovem balonu bo treniral tudi član Zenita in slovenski reprezentant Miha Mevlja. Foto Reuters
7. 7. 2018 | 06:00
3:19
Ljubljana – Slovensko podjetje Duol bo za ugledni ruski nogometni klub Zenit iz St. Peterburga postavilo nogometno dvorano, ki bo prekrivala veliko nogometno igrišče s pomožnimi prostori. V njej bo treniral tudi član Zenita in slovenski reprezentant Miha Mevlja. Večji interes za gradnjo nogometne infrastrukture je tudi posledica svetovnega prvenstva v nogometu, je dejal lastnik Duola Dušan Olaj.

Lastnik in glavni sponzor Zenita je ruski energetski velikan Gazprom. Tudi to je pomembno vplivalo na odločitev, da so se lastniki in vodstvo enega večjih ruskih nogometnih klubov s skoraj stoletno tradicijo v letošnji sezoni odločili za prenovo in razširitev baze za trening v St. Peterburgu. Del prenove je tudi nova nogometna dvorana Duol, velika več kot 8500 kvadratnih metrov, je pojasnil Dušan Olaj: »Dvorana bo namenjena vadbenemu procesu prve ekipe in ostalim tekmovalnim selekcijam kluba. Duolova dvorana je zasnovana skladno s predpisi ruske nogometne zveze in z dodanimi tribunami za gledalce ter bo omogočala tudi ligaška tekmovanja.«

Dobava balonske hale je predvidena za konec septembra, njeno slovensko odprtje pa mesec kasneje. Vrednost pogodbe je blizu milijon evrov, slovensko podjetje pa je posel pridobilo na mednarodnem razpisu zaradi referenc v skandinavskem svetu in kakovosti svojih objektov, je povedal Olaj.

»Kjer je Duol postavil balone, so njihove reprezentance uspešne,« pravi Dušan Olaj.
»Kjer je Duol postavil balone, so njihove reprezentance uspešne,« pravi Dušan Olaj.


St. Peterburg namreč leži na severozahodu Rusije, blizu rusko-finske meje. Na severu je z baloni pokritih okoli 40 nogometnih igrišč, od tega je 38 Duolovih, je povedal Olaj: »Kjer je Duol postavil balone, so njihove reprezentance uspele: Islandija, Rusija, Švedska, tudi Luksemburg je uspešno igral v kvalifikacijah in prijateljskih tekmah.« Z baloni se lahko podaljša trening skozi vse leto. Pozimi namreč zunaj ne morejo igrati, v balonih pa lahko. V Sloveniji to ni velika težava, saj je mogoče v Kopru trenirati tudi sredi zime, iz severnih krajev pa morajo potovati v Turčijo in drugam, je dodal.

Blizu podpisa več pogodb


Ta dodaja, da so v Duolu trenutno blizu podpisa pogodb še z nekaj velikimi ruskimi klubi: »Svetovno prvenstvo v nogometu v Rusiji je zanesljivo izjemnega pomena za razvoj ruskega nogometa. Rusija je dobila številne nove in prenovljene stadione, saj so bili stari dotrajani in premajhni za gledalce, ki množično hodijo na oglede tekem. Nogomet je vse bolj priljubljen, temu pa sledi tudi interes zasebnih vlagateljev za gradnjo nogometne infrastrukture.«

Duol je v torek sklenil tudi posel za 10.000 kvadratnih metrov veliko pokrito nogometno dvorano v Voronežu, kraju, 500 kilometrov južno od Moskve. Arena Platinum bo postavljena na otoku v središču mesta ter bo služila lokalnim klubom za tekmovanja in treninge. Njeno odprtje je predvideno novembra, vrednost projekta pa je milijon evrov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine