Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

V Dubaju vzpostavimo središče slovenskega gospodarstva

Termin za pogovor pri direktorju javne agencije Spirit Tomažu Kostanjevcu je težko uskladiti, saj je njegov urnik poln, Expo 2020 terja poseben angažma.
»Svetovna razstava Expo je bila v vseh zadnjih izdajah – govorimo o treh, štirih desetletjih – predvsem močan turistični dogodek. Ta značaj se zelo odraža tudi v Dubaju.«
»Svetovna razstava Expo je bila v vseh zadnjih izdajah – govorimo o treh, štirih desetletjih – predvsem močan turistični dogodek. Ta značaj se zelo odraža tudi v Dubaju.«
4. 12. 2021 | 05:00
18:20

V nadaljevanju preberite:

Organizacija postavitve in vsebinskega nastopa slovenskega paviljona na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju, sofinanciranje udeležbe na mednarodnih sejmih v tujini, različna izobraževanja podjetij za pomoč pri izvozu, privabljanje tujih investitorjev, vzpostavljanje inovacijskega ekosistema, promocija slovenskega gospodarstva v tujini …. Vse to in še več sodi na področje delovanja javne agencije Spirit Slovenija. Ta pa poleg pomoči podjetjem razvija tudi projekte za promocijo in uvajanje umetne inteligence, uvedli pa so tudi prve državne, nezamenljive kriptožetone.

Expo 2020 se bliža prvi tretjini, to je že dovolj dolga doba, da lahko naredimo prve resnejše ocene dogajanja na njem. Že zdaj lahko rečemo, da tako prepričljivih arhitekturnih stvaritev, kot jih vidimo v Dubaju, na enem mestu še nismo videli.

Slovenska podjetja in institucije so na področju umetne inteligence v svetu vsekakor že prepoznavna, kar dokazuje tudi Unescov mednarodni center za razvoj umetne inteligence v Ljubljani.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine