Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Tretji val opojnega napitka tudi v Sloveniji

Slovenski trg kave je postal bogatejši za nekaj mikropražarn, ki dajejo pomen drugačnim kavam, kot smo jih vajeni.
Kavovec je manjše drevo. Kavna zrna so v resnici semena plodov, ki pordečijo, ko so zreli. FOTO: Crispin Kyalangalilwa/Reuters
Kavovec je manjše drevo. Kavna zrna so v resnici semena plodov, ki pordečijo, ko so zreli. FOTO: Crispin Kyalangalilwa/Reuters
Blaž Kondža
30. 5. 2022 | 10:00
12:00

V nadaljevanju preberite:

Posel praženja kave bi lahko primerjali s pivovarskim: imamo nekaj velikih pražarn, ki obvladujejo večino trga, in številne mikropražarje, katerih tržni deleži so relativno majhni, a so zato njihove kave bolj butične. Ledino mikropražarskega posla pri nas je začela pred dobrimi desetimi leti orati pražarna Escobar, ki velja za pionirja. Leta 2014 sta svoja vrata odprla še Iconic in mikropražarna Zadruge Buna, leto pozneje Coronini in Stow, leta 2016 Kolektiv 22 in tako naprej. Goat Story in Mariposa sta se posla lotili med zadnjimi.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine