Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Tožilstvo preverja Telekomovo financiranje Nove24TV

Če se izkaže, da so bila storjena kazniva dejanja, bo morala v obeh podjetjih poiskati tudi vse vpletene osebe.
Telekom Slovenije je spomladi 2020 sklenil pogodbo z Inštitutom za avtorsko pravico, ki je začel delovati 13 dni po nastopu aktualne vlade. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Telekom Slovenije je spomladi 2020 sklenil pogodbo z Inštitutom za avtorsko pravico, ki je začel delovati 13 dni po nastopu aktualne vlade. FOTO: Mavric Pivk/Delo
STA
30. 3. 2022 | 13:40
30. 3. 2022 | 13:50
1:42

Specializirano državno tožilstvo naj bi pod drobnogled vzelo domnevno sporna nakazila, s katerimi je domnevno Telekom Slovenije financiral televizijo Nova24TV v solasti članov in poslancev stranke SDS. Nadomestilo za distribucijo programov je menda znašalo 112.000 evrov na mesec ali okoli 1,4 milijona evrov na leto, piše portal 24ur.

O domnevno spornem financiranju je poročal portal Necenzurirano, na specializiranem državnem tožilstvu pa so za portal 24 ur potrdili, da so 9. februarja prejeli dopis z naznanilom suma kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti zoper dve fizični in dve pravni osebi. To so posredovali policiji.

Kot so dodali, bo morala policija ugotoviti, ali so nakazila provladnim medijem zakonita oziroma ali je šlo za oškodovanje državnega podjetja. Če se izkaže, da so bila storjena kazniva dejanja, bo morala v obeh podjetjih poiskati tudi vse vpletene osebe.

Telekom Slovenije je spomladi 2020 sklenil pogodbo z Inštitutom za avtorsko pravico, ki je začel delovati 13 dni po nastopu aktualne vlade, Telekom pa mu je začel plačevati nadomestilo za distribucijo Nova24TV in več drugih programov, še navaja portal 24ur.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine