Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Telekom bo izplačal 4,5 evra dividende

Delničarji so upravi in nadzornemu svetu podelili razrešnice.
Skupščina Telekoma je izglasovala 4,5 evra dividende na delnico. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Skupščina Telekoma je izglasovala 4,5 evra dividende na delnico. FOTO: Mavric Pivk/Delo
16. 6. 2022 | 11:42
16. 6. 2022 | 13:28
1:48

Ob 12. uri se je začela seja skupščine delničarjev Telekoma Slovenije. Skupščina Telekoma je izglasovala 4,5 evra dividende na delnico. To je evro več, kot je predlagala uprava Telekoma. Sklep je podprl Slovenski državni holding (SDH), ker meni, da poslovanje družbe to omogoča. Delničar Dari Južna je sicer pričakoval pet evrov dividende. Za sklep je glasovalo 99,6 odstotka delničarjev.

Delničarji so upravi in nadzornemu svetu podelili razrešnice.

Predlagali so sicer 3,5 evra bruto dividende na delnico. Na dnevnem redu so: Predstavitev letnega poročila leto 2021 in poročilo nadzornega sveta o rezultatih preveritve letnega poročila za poslovno leto 2021, poročilo o prejemkih uprave in nadzornega sveta družbe Telekom Slovenije, d. d., za leto 2021, in informacija o prejemkih članov organov vodenja treh največjih odvisnih družb za leto 2021.

Nato pa še politika prejemkov članov uprave in nadzornega sveta družbe Telekom Slovenije, seznanitev s spremembami v nadzornem svetu družbe, sprememba statuta družbe Telekom Slovenije, poročilo o pridobivanju lastnih delnic in pooblastilo za pridobivanje lastnih delnic.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine