Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Tehnologije 5G in IoT trkajo na vrata industrije

Omrežje 5G prinaša preboj na treh področjih: v uporabniški izkušnji, v internetu stvari in pri digitalizaciji industrije.
»Priča smo hitremu napredku tehnologij 5G. Da bi v celoti sprostili vrednost 5G, pa moramo pospešiti uvajanje teh omrežij in ob tem kar najbolje izkoristiti vsako pasovno širino, vsak herc in vsak vat,« je dejal James Chen, predsednik oddelka rešitev za operaterje v družbi Huawei.

FOTO: Huawei
»Priča smo hitremu napredku tehnologij 5G. Da bi v celoti sprostili vrednost 5G, pa moramo pospešiti uvajanje teh omrežij in ob tem kar najbolje izkoristiti vsako pasovno širino, vsak herc in vsak vat,« je dejal James Chen, predsednik oddelka rešitev za operaterje v družbi Huawei. FOTO: Huawei
Miran Varga
6. 11. 2022 | 20:00
8:26

V nadaljevanju preberite:

Kratica 5G, ki označuje tehnologije in mobilna omrežja pete generacije, je z nami že dobra tri leta. Tehnološki napredek je očiten, po svetu deluje že več kot 210 omrežij 5G, ki imajo skupaj dobrih 700 milijonov uporabnikov.

Prav letošnje poletje je zaznamoval pomemben mejnik – prvič doslej je prodaja pametnih telefonov, ki se znajo povezati v omrežja 5G, presegla prodajo vseh preostalih. Čeprav je za hitro povračilo nič kaj nizkih naložb telekomunikacijskih operaterjev v omrežja 5G hitra rast števila uporabnikov zelo dobrodošla, se operaterji najbolj veselijo dejstva, da ti v povprečju prenesejo dvakrat več podatkov kot povprečni uporabniki v omrežjih 4G. In to je šele začetek.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine