Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Supernova vstopa na romunski trg

Skupina Supernova je prevzela romunsko nakupovalno središče Jupiter City.
Supernova se uspešno širi po srednji in vzhodni Evropi. Foto Boris Šuligoj/Delo
Supernova se uspešno širi po srednji in vzhodni Evropi. Foto Boris Šuligoj/Delo
24. 11. 2020 | 03:18
24. 11. 2020 | 15:29
2:38
Avstrijska skupina Supernova s prevzemom nakupovalnega središča Jupiter City v Pitestiju vstopila na romunski trg. »Sporazum je bil sklenjen konec oktobra in avstrijskemu podjetju omogoča nadaljevanje uspešne širitve na trge srednje in vzhodne Evrope,« so sporočili iz skupine.

S prevzemom je Supernova objavila tudi načrte za razvoj nakupovalnega središča Jupiter City, ki ima več kot 45.000 kvadratnih metrov prodajnih površin, 1700 parkirnih mest in 90 trgovin.

»V nakupovalnem središču Jupiter Group in na romunskem trgu vidimo velik potencial. V prihodnjem obdobju zato načrtujemo izboljšanje obstoječe ponudbe in širitev središča, s čimer bomo uporabnikom ponudili najboljšo nakupovalno izkušnjo. Osredotočeni smo na razvoj trga in verjamemo, da bodo novosti, ki jih pripravljamo, sprejete in prepoznane v skupnosti in tudi v drugih državah, kjer uspešno delujemo,« je povedal Markus Pingger, izvršni direktor Supernove.
 

Prisotni tudi v Sloveniji


Skupina Supernova, ki je prisotna tudi v Sloveniji, je usmerjena na razvoj in upravljanje poslovnih nepremičnin v srednji, vzhodni in zahodni Evropi, večinoma gre za nakupovalna središča. Poleg Romunije in Slovenije je prisotna še v Avstriji, na Slovaškem in na Hrvaškem, v lasti pa ima 77  nepremičnin v skupni (bruto) vrednosti 1,5 milijarde evrov.

Lani je Skupina Supernova pri nas od podjetja Mercator odkupila deset, od podjetja Qlandia Centrice Real Estate GmbH v lasti ameriškega sklada Lone Star pa 11 nakupovalnih središč in tako postala največji trgovec v Sloveniji. Spomnimo, da je Mercatorju za omenjene centre odštela 116 milijonov evrov, najboljši sosed pa je centre, kjer ima lastne trgovine od Supernove najel nazaj. A kot kaže, se Avstrijci še ne nameravajo ustaviti: v začetku septembra letos so pred nakupovalnim središčem Supernova Rudnik položili temeljni kamen za začetek gradnje več kot 70 milijonov vredne naložbe za zgraditev drugega dela omenjenega nakupovalnega središča.

Tudi na Hrvaškem je skupina Supernova v treh letih prevzela sedem nakupovalnih središč in kljub pandemiji koronavirusa poleti odprla nov nakupovalni center v Požegi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine