Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Stečajni upravitelj delavcem Aruma izročil odpovedi

Po 15-dnevnem odpovednem roku bo podjetje v stečaju ostalo brez delavcev.
Propadla tovarna Arum, pogorišče Mure. FOTO: Picasa
Propadla tovarna Arum, pogorišče Mure. FOTO: Picasa
Jaka Maučec, Maribor.info
15. 7. 2019 | 15:00
18. 7. 2019 | 10:31
1:51
Murska Sobota- Potem ko je minuli ponedeljek Okrožno sodišče v Murski Soboti začelo stečajni postopek podjetja Arum, je stečajni upravitelj Igor Bončina danes okoli 240 delavcem izročil odpovedi. To je potrdila tudi sindikalna zaupnica Jolanka Horvat.

»Jutri nastopimo delo, katerega moremo oddelati. Odpovedni rok imamo 15 dni. Načrt je tak, da se s 31. julijem proizvodnja konča in delavcev ne bo več,« je pojasnila.


Nekateri že našli novo delo


Direktor podjetja Dušan Gomboc je po večmesečnih težavah Aruma 1. julija na sestanku delavce obvestil o predlogu stečaja. Delavci z minimalnimi plačami so zadnje plačilo v znesku nekaj čez 300 evrov prejeli 18. maja. »Arum je izplačal tri četrtine regresa. V Sloveniji 63.000 zaposlenih v gospodarstvu ni dobilo nič izplačanega lanskega regresa. Arum je plačal prispevke skoraj v celoti kot je izplačal plače,« se je odzval Gomoboc.

Večina zaposlenih v Arumu se že tretjič sooča s stečajem tekstilnega podjetja, ki je v veliki meri zaznamoval socialno sliko Pomurja. Na Zavodu RS za zaposlovanje Murska Sobota pojasnjujejo, da je situacija na trgu drugačna kot ob prejšnjih dveh stečajih, saj je priložnosti za delo več.

»Nekateri delavci so si že našli službe, drugi jih še iščejo,« trenutno situacijo nekaj več kot 240 delavcev povzema sindikalna zaupnica.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine