Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Slovenska podjetniška projekta v lov za evropsko nagrado

To sta čezmejna platforma festINNO – festival Inovativnost ter projekt Slepota ni ovira za podjetništvo »Odgovorno in odprto podjetništvo«.
Na natečaj Spirita Slovenije se je prijavilo pet slovenskih projektov. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Na natečaj Spirita Slovenije se je prijavilo pet slovenskih projektov. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
22. 6. 2020 | 15:14
22. 6. 2020 | 16:00
2:49
Ljubljana – Slovenijo bosta letos na natečaju za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva zastopala dva projekta, in sicer čezmejna platforma podjetniških dejavnosti festINNO – festival Inovativnosti, ki ga izvaja Fakulteta za management s partnerji, ter projekt Slepota ni ovira za podjetništvo »Odgovorno in odprto podjetništvo«, ki ga izvaja Primorski tehnološki park.

Natečaj poteka dvostopenjsko, in sicer je na prvi stopnji javna agencija Spirit Slovenija kot nacionalni koordinator do 5. junija zbirala prijave na nacionalni ravni. Najbolje ocenjene prijave bodo poslane na evropsko komisijo, kjer bo tamkajšnja strokovna komisija do novembra ocenila vse prispele prijave. Najboljše pa bodo nagrajene z Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva. Nagrade bodo podeljene na prireditvi v okviru evropskega srečanja malih in srednje velikih podjetij, ki bo potekalo novembra v Berlinu, so sporočili iz Spirita.



Letos se je na natečaj za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva, ki je namenjen spodbujanju podjetništva na lokalni, regionalni in nacionalni ravni, prijavilo pet slovenskih projektov. »Vsi predstavljajo pomemben podjetniški doprinos za lokalno, regionalno in nekateri tudi nacionalno gospodarstvo. Dve prijavi po svoji vsebini, izvirnosti, vplivu, prenosljivosti v druga okolja in odmevnosti izstopata, zato se je Spirit Slovenija odločil, da ju predlaga za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva,« so še zapisali.

Projekt festINNO – festival Inovativnosti, ki ga izvaja Fakulteta za management s partnerji, je prepoznaven kot regijska, čezmejna platforma za predstavitev, povezovanje in snovanje širših podjetniških dejavnosti, stičišče povezovanja akademske sfere, zainteresirane javnosti, gospodarstva in načrtovalcev politik podpore podjetništva. Pa tudi kot mesto snovanja novih idej, ukrepov in projektov za preboj in ohranjanje konkurenčnosti regije, navajajo v Spiritu.

Drugi predlagani projekt pa je Slepota ni ovira za podjetništvo »Odgovorno in odprto podjetništvo«, ki ga izvaja Primorski tehnološki park. Cilj projekta je, da slepim in slabovidnim omogoči razvoj kompetenc podjetnosti. S tem jim namreč izboljša zaposlitvene možnosti ali jih podpre pri odločitvi za podjetniško kariero.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine