Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Slovenija je dobila novo letalsko družbo

SouthEast Airlines iz Trbovelj bo ponujala čarterske lete in storitve najema letal.
Strategija družbe SouthEast Airlines je, da bo po pridobitvi certifikata letalskega prevoznika nudilo storitve rednih in izrednih prevozov potnikov in tovora v zračnem prometu. FOTO: Darrel Byers/Reuters Pictures
Strategija družbe SouthEast Airlines je, da bo po pridobitvi certifikata letalskega prevoznika nudilo storitve rednih in izrednih prevozov potnikov in tovora v zračnem prometu. FOTO: Darrel Byers/Reuters Pictures
N. G.
23. 2. 2021 | 10:35
23. 2. 2021 | 15:36
2:07
SouthEast Airlines je novoustanovljena letalska družba v Sloveniji, ki namerava ponujati čarterske prevoze z letali Airbus A320.

V SouthEast so napovedali, da bodo operacije začel s 180-sedežnim letalom Airbus A320 v povsem ekonomskem razredu, temu letalu pa bodo predvidoma že letos dodali še eno. Enotna potniška konfiguracija letal omogoča prevozniku najprimernejši in najenostavnejši vstop na trg za potrebe čarterskih letov. Prvi komercialni let z uporabo lastnega certifikata letalskega prevoznika nameravajo opraviti v začetku junija letos, poroča portal Sierra5.net.

Družbo s sedežem v Trbovljah sta ustanovila pilota Blaž Berdnik in Jaro Koritnik. Berdnik je poudaril, da so že podpisali pogodbo za »precej zahteven čarterski program za poletje 2021«.

Strategija družbe SouthEast Airlines je, da bo po pridobitvi certifikata letalskega prevoznika nudilo storitve rednih in izrednih prevozov potnikov in tovora v zračnem prometu kot tudi storitve najema letal na področju Jugovzhodne Evrope, Evropske unije, na daljši rok pa tudi po svetu.

Prevoznik je že začel izbor in šolanje letalskih posadk. V začetni fazi je predvideno, da bodo imeli zaposlene tri do štiri kompletne posadke za prvo letalo, kar je skupaj z zemeljsko podporo, ki obsega operativni in komercialni del, okoli 35 zaposlenih. Vsaka nadaljnja širitev število zaposlenih primerno poveča za dodatne tri do štiri posadke za vsako dodano letalo. Običajno število članov v eni posadki za letala tipa Airbus A320 je šest, dodatno se jim zaradi operativnih zahtev lahko pridruži še član tehnične podpore, še poroča omenjeni letalski portal.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine