Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Skupina UniCredit lani s 4,7 milijarde evrov dobička

Ob padcu obrestnih in povečanju neobrestnih prihodkov je lani UniCredit povečal dobičkonosnost tudi v Sloveniji.
Mednarodna bančna skupina UniCredit je lani poslovala z visokim dobičkom. FOTO: AFP
Mednarodna bančna skupina UniCredit je lani poslovala z visokim dobičkom. FOTO: AFP
6. 2. 2020 | 10:35
6. 2. 2020 | 15:28
1:47
Ljubljana – Mednarodna bančna skupina UniCredit je lani ustvarila za 4,7 milijarde evrov čistega dobička, kar je za 55 odstotkov več kot leta 2018, in s tem uresničila svoj lanski poslovni cilj, so sporočili s sedeža banke v Milanu.

Slovenski članici skupine, UniCredit Banka Slovenija in UniCredit Leasing, sta lani ustvarili 32 milijonov evrov čistega dobička po davkih, kar je za slabo tretjino več kot predlanskim (25 milijonov). Podobno kot na ravni celotne skupine so tudi pri nas upadli obrestni prihodki (s 50 na 46 milijonov evrov), povečali pa so se neobrestni prihodki.

Skupina UniCredit, ki jo od leta 2016 vodi Francoz Jean-Pierre Mustier, s tem nadaljuje svoje triletno prestrukturiranje, znižuje stroške, klesti slaba posojila in odprodaja del svojega premoženja, vključno z deležem v tretji največji turški banki Yapi Kredi.

Posledično je po objavi poslovnih rezultatov danes tečaj UniCreditovih delnic porasel kar za 5,5 odstotka. Še bolj, kar za 9,4 odstotka (največ v zadnjih štirih letih), je sicer v današnjem trgovanju poskočil tečaj delnic Deutsche Bank, in sicer po objavi novice, da je ameriški sklad Capital Group prevzel njen 3,1-odstotni delež. 
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine