Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Prodaja nepremičnin prek elektronskih dražb

Javne elektronske dražbe so se izkazale kot uspešen in transparenten način prodaje naložb DUTB.
FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo
FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo
3. 9. 2021 | 14:55
3. 9. 2021 | 15:01
1:25
Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) se bo pri prodaji nepremičnin v večini primerov posluževala postopka javne elektronske dražbe, so sporočili iz slabe banke.

image_alt
DUTB načrtuje e-dražbe


Pojasnili so, da želijo potencialnim kupcem nepremičnin omogočiti hitrejši in najbolj transparenten način nakupa: »Javne elektronske dražbe so se že do zdaj izkazale kot uspešen in transparenten način prodaje, ki je alternativa klasičnemu prodajnemu postopku nepremičnin z zbiranjem zavezujočih ponudb.«

V DUTB pravijo, da je ključna prednost javne elektronske dražbe maksimiranje prodajne cene in transparentnost prodajnega postopka. Prav tako je kupcem oziroma dražiteljem v vsakem trenutku znana zadnja izklicna oziroma ponujena cena nepremičnine, česar pri klasičnem zbiranju zavezujočih ponudb ni mogoče zagotoviti. Poleg tega postopek e-dražbe praviloma traja relativno kratek čas, zato je postopek prodaje hitrejši, dodajajo.

Slaba banka je doslej ustvarila skoraj dve milijardi evrov priliva in nadaljuje prodajo svojega premoženja, tudi nepremičnin.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine