Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Pritožba tudi na drugem tiru

Podjetja Markomark Nival, Nival Invest in Ekorel so vložila zahtevek za revizijo zoper odločitev družbe 2TDK o razveljavitvi oddaje javnega naročila.
Začetek gradnje mostov čez Glinščico še ni znan. Foto Jure Eržen/Delo
Začetek gradnje mostov čez Glinščico še ni znan. Foto Jure Eržen/Delo
21. 8. 2019 | 12:46
21. 8. 2019 | 12:58
1:46
Podjetja Markomark Nival, Nival Invest in Ekorel so vložila zahtevek za revizijo zoper odločitev družbe 2TDK o razveljavitvi svoje odločitve, s katero je za izvajalca objektov za prečkanje doline Glinščice na trasi drugega tira izbrala omenjena podjetja. Zahtevek smo vložili v torek, ko je potekel rok, je dejal solastnik podjetja Markomark Nival Marko Glavinič.

V 2TDK so potrdili prejem ahtevka za revizijo. Tega bodo v predrevizijskem postopku preučili in po predhodnem preizkusu zahtevka za revizijo sprejeli odločitev v 8 delovnih dneh.

Spomnimo, za gradnjo mostov in galerije Glinščica je 2TDK prejel tri ponudbe. Najnižja ponudba konzorcija družb Markomark Nival, Nival invest in Ekorel znaša slabih osem milijonov evrov. Ponudba Kolektorja CPG kot vodilnega partnerja in družb Riko ter Pomgrad dosega nekaj manj kot 13,5 milijona evrov. Najvišja ponudba gradbenega podjetja Godina je vredna 14,3 milijona evrov. 2TDK je izbral najcenejšega ponudnika, a je nato odločitev razveljavila. 2TDK je zavrnila vse tri ponudbe za gradnjo mostov čez Glinščico, ker naj bi bile vse nedopustne, in zato naročila za gradnjo mostov na trasi drugega tira ni oddala. Napovedali so čimprejšnjo ponovitev razpisa z omejitvijo najvišje sprejemljive ponujene cene.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine