Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Prihodnost Iskraemeca v pametnih števcih

Naložba: En milijon evrov vložka in 50 delovnih mest za pametne števce za zahtevni nemški trg.
Iskraemeco stavi na razvoj pametnih števcev. Foto Jože Suhadolnik/Delo
Iskraemeco stavi na razvoj pametnih števcev. Foto Jože Suhadolnik/Delo
Blaž Račič
18. 6. 2018 | 16:00
18. 6. 2018 | 18:39
3:41
Kranj – Deseto obletnico, odkar je kranjska družba Iskraemeco postala del egiptovske skupine Elsewedy electric, so danes v Iskraemecu zaznamovali z uradno otvoritvijo nove proizvodne linije za izdelavo pametnih števcev, s katero bodo še utrdili vodilno mesto na nemškem trgu in s čimer po besedah lastnika Ahmeda Elsewedyja vlagajo v prihodnost. 

Luis Goncalves, ki je kot glavni izvršni direktor pred petimi meseci prevzel vodenje Iskraemeca, je ponosen, da so močni na nemškem trgu. Izpostavil je visoke zahteve nemškega trga in dodal, da nihče na svetu ne postavlja tako visokih zahtev. Za Iskraemeco je velik izziv postati velik dobavitelj za nemški trg, Goncalves ni skrival ambicij.

Iskraemeco je pred pomembno prelomnico, saj se iz izdelovalca merilcev preobraža v reševalca problemov, je izpostavil Goncalves. Z digitalno transformacijo se usmerjajo v pametno merjenje, za kar je treba po njegovih besedah spremeniti miselnost. Kupcem njihovih merilcev in storitev nočejo ponuditi le merjenja, kar so sicer počeli v 70-letni zgodovini podjetja, ampak jim hočejo ponuditi analize in celovito upravljanje s podatki. To jim omogoča bolj sistemsko orientacijo podjetja, za kar so zelo dobro pripravljeni, je prepričan Goncalves, ki si želi, da bi podjetje še naprej igralo pomembno vlogo na trgu merilne tehnologije, saj pričakuje, da bodo z razvojem digitalnih tehnologij v prihodnje pridobivali nove kupce.

Proizvodnja pametnih števcev prinaša veliko dobrih delovnih mest, je dejal izvršni direktor Dieter Brunner, izvršni direktor za finance Bahaa Abdullah pa ga je dopolnil in izpostavil, da imajo od skupaj 800 zaposlenih 130 ljudi zaposlenih v oddelku za raziskave in razvoj in da so po tem kazalcu med primerljivi podjetji največji v Evropi, uspešnost pa dokazujejo s tem, so razvili 20 novih produktov. Med temi so tudi novi števci, ki so jih razvili za nemški trg. Lani so v posodobitve vložili 6,6 milijona evrov, od tega je bil vložek v novo linijo vreden en milijon evrov. Za novo linijo zaposlili 50 novih delavcev, letno pa bodo izdelali od 300.000 do 350.000 teh števcev. Nov izdelek so sicer utemeljili na programski opremi, je izpostavil Abdullah.
 
Ahmed Elsewedy, sicer predsednik upravnega odbora Iskraemeca, je napovedal nadaljnje zaposlovanje, zlasti v raziskovalni in razvojni dejavnosti. Investicije v ljudi so najpomembnejše, je izpostavil in napovedal še 180 novih delovnih mest in nove proizvode, saj verjamejo v slovenske ljudi. Kot je dejal Brunner so delovna mesta, ki jih ustvarjajo, najboljša delovana mesta, saj gre za čisto proizvodnjo. Izpostavil je še velik pomen stalnega razvoja in se pohvalil z več priznanji in nagradami za raziskovalne oziroma inovacijske dosežke in napovedal še več projektov za evropske trge. 

Iskraemeco je lani ob 40 odstotni rasti prihodkov ustvaril za 107 milijonov evrov prihodkov in sedem milijonov evrov dobička, za letos pričakujejo dvajsetodstotno rast prihodkov. Veseli jih, da so letos prejeli certifikat bonitetne odličnosti. V skupini Elsewedy electric, katere del je Iskraemeco, so lani skupaj ustvarili za 2,4 milijarde ameriških dolarjev prihodkov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine