Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Prihodnja finančna kriza bo drugačna od prejšnjih

Dominique Laboureix, predsednik enotnega odbora za reševanje bank, o položaju, izzivih in nalogah evropskih in naših bank.
Kriza bo spet prišla in bo drugačna od prejšnjih. Zato pravimo bankam, naj bodo še bolje pripravljene in bolj odporne. Foto Jože Suhadolnik/delo
Kriza bo spet prišla in bo drugačna od prejšnjih. Zato pravimo bankam, naj bodo še bolje pripravljene in bolj odporne. Foto Jože Suhadolnik/delo
5. 8. 2024 | 10:30
15:52

V nadaljevanju preberite: 

Bančni sistemi v 21 državah bančne unije so precej bolj odporni, kot so bili prej. A ne smemo si privoščiti samozadovoljstva. Kriza bo spet prišla in bo drugačna od prejšnjih. Zato pravimo bankam, naj bodo še bolje pripravljene in bolj odporne. Pa tudi sami moramo biti bolje pripravljeni, da se spoprimemo s potencialno novo krizo, pravi Dominique Laboureix, predsednik enotnega odbora za reševanje bank (Single Resolution Board) s sedežem v Bruslju.

Zakaj tveganja za novo bančno krizo prihajajo od koderkoli v bančnem sistemu? Kaj bi morali postoriti, da bi se izognili prihodnjim bančnim krizam? Potrebujemo več stresnih testov, boljšo regulacijo, dokončanje bančne unije s še vedno manjkajočim stebrom, skupno shemo za zavarovanje depozitov? Kako sogovornik vidi razmere v Sloveniji?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine