Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Odprte prijave za Inženirko leta 2022

Komisija bo med kandidatkami, ki se bodo na razpis prijavile do 25. septembra, izbrala deset predstavnic.
Inženirka leta 2021 je postala Nataša Kovačević. FOTO: Andrej Križ
Inženirka leta 2021 je postala Nataša Kovačević. FOTO: Andrej Križ
22. 8. 2022 | 16:31
2:33

Razpis za Inženirko leta 2022 bo odprt do 25. septembra. Letos bo komisija med kandidatkami izbrala deset predstavnic, ki bodo javnosti prvič predstavljene 15. novembra, priznanje Inženirka leta 2022 pa bodo podelili 10. januarja 2023.

Prejemnica naziva inženirka leta 2021 je bila Nataša Kovačević, vodja projektov na oddelku za raziskave v družbi Kolektor Group. Tudi letos, v že petem izboru, se bodo javnosti predstavile inženirke iz podjetij, organizacij in ostalih združenj, ki so lahko najboljši zgled in navdih mladim dekletom, da se bodo lažje odločala tudi za tehniške poklice.

image_alt
Nataša Kovačević: Mladi naj rešujejo konkretne izzive, tako jih bomo navdušili

Izbor, ki je nastal na pobudo Siemens Slovenija, je del iniciative Inženirke in inženirji bomo!, ter poteka v soorganizaciji revije IRT3000 in družbe Mediade s sodelujočimi partnerji.

Kot navajajo organizatorji, v središču izbora Inženirka leta niso inženirski dosežki posameznic, temveč njihov potencial, da so kot inženirke zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Namen je čim širša in učinkovita družbena promocija inženirk, ki lahko s svojo osebnostjo in delom mlade spodbudijo, navdušijo in opogumijo za odločitev za vpis na inženirski študij ter inženirsko poklicno pot. Pri izboru šteje tudi doprinos inženirk k razvoju tehnologije ter napredku gospodarstva in družbe kot celote.

image_alt
Kot učitelj lahko za poklic navdušuješ samo, če imaš rad svoj predmet

V petih letih bo tako javnosti predstavljenih že 50 inženirk in inženirskih poklicev.

Inženirka leta 2020 je postala Jasna Hengović, razvijalka programske opreme v podjetju Cosylab, leta 2019 Aida Kamišalić Latifić, raziskovalka in predavateljica na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in leta 2018 Dora Domajnko, doktorica elektrotehnike in razvojna inženirka v podjetju RLS merilna tehnika.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine