Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Dve ponudbi za drugi tir, Cengiz ponudbe ni oddal

Ponudbi za kraški del gradbenih del za drugi tir med Divačo in Koprom sta oddala konzorcija pod vodstvom Strabaga in gradbinca Kolektor CPG.
FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo
4. 3. 2021 | 10:19
4. 3. 2021 | 11:15
2:01
Danes ob 10. uri se je iztekel rok za oddajo ponudb v 2. fazi javnega naročila za gradnjo objektov drugega tira železniške proge Divača–Koper za odsek 1: Divača–Črni Kal. Oddani sta bili ponudbi:

- JV STRABAG AG, STRABAG AG, Podružnica Ljubljana, Ed Züblin AG in GÜLERMAK Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. je za izvedbo del ponudil ceno 463.486.619,28 EUR brez DDV.

- JV Kolektor CPG d.o.o., Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. in Özaltın İnşaat Ticaret Ve Sanayi A.Ş. je za izvedbo del ponudil ceno 403.613.361,12 EUR brez DDV. Limitirana vrednost za odsek 1 znaša 472.000.000,00 EUR brez DDV, zato sta ponudbi veljavni. V družbi 2TDK načrtujejo, da bi pogodbo lahko podpisali še ta mesec dela pa bi lahko začeli maja.



2TDK je usposobljenost za sodelovanje v drugi fazi javnih naročil za gradbena dela na odsekih nove železniške povezave med Divačo in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Koprom priznal avstrijskemu Strabagu z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir, Kolektorju CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin ter turškemu Cengizu.
Ta teden je državna revizijska komisija zavrnila revizijski zahtevek Gorenjske gradbene družbe, ki se nanaša na del med Divačo in Črnim Kalom, v prihodnjih dneh pa bo odločila še o zahtevku za del med Črnim Kalom in Koprom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine