Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Občina Tolmin in Petrol v zamenjavo zemljišč

Petrol bo v Posočju leta 2025 gradil nov prodajni objekt.
Bencinska črpalka v Tolminu je umeščena v mestno jedro. Foto Janez Tomažič 
Bencinska črpalka v Tolminu je umeščena v mestno jedro. Foto Janez Tomažič 
4. 7. 2023 | 13:50
4. 7. 2023 | 14:11
1:57

Župan občine Tolmin Alen Červ in član uprave Petrola Jože Smolič sta danes podpisala pismo o nameri za izvedbo izmenjave nepremičnin in pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta Na Logu, so sporočili z občine Tolmin. Občina in največji trgovec z energijo sta se dogovorila, da obstoječa bencinska servisa v centru Tolmina in centru Mosta na Soči ter zemljišče nekdanjega bencinskega servisa v coni Poljubinj zamenjajo za zemljišče ob novi tolminski obvoznici, ki je v gradnji.

Alen Červ v imenu občine Tolmin in član uprave Petrola Jože Smolič sta podpisala pismo o nameri. Foto občina Tolmin 
Alen Červ v imenu občine Tolmin in član uprave Petrola Jože Smolič sta podpisala pismo o nameri. Foto občina Tolmin 

Oba bencinska servisa sta zastarela in umeščena v strnjeno naselje ter potrebna obnove. Prebivalci Mosta na Soči si za umik bencinskega servisa prizadevajo že leta, saj bo kraj pridobil prostor za osrednji trg oziroma park, parkirne prostore pa bo mogoče umakniti pod zemljo.

Podpisnika pričakujeta, da bi se gradnja novega prodajnega mesta Na Logu lahko začela leta 2025. Sklenjeni dogovor je za občino Tolmin izrednega pomena, saj se bo lahko pospešeno lotila priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje Na Logu in izvedbe načrtovanih investicijskih projektov. Poleg novega prodajnega mesta Petrola je namreč na tej lokaciji v načrtu tudi izgradnja centra za zaščito in reševanje in nove policijske postaje, del površin pa bo namenjen trgovinski dejavnosti.

Petrol bo dobil nov bencinski servis oziroma mobilnostnega na obvoznici, s čimer bo postal zanimivejši za stranke iz Italije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine