Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Novi lastniki Marine Portorož z milijonskimi načrti

Terme Čatež, ki so del skupine DZS Bojana Petana, so uradno prodale Marino Portorož. Novi kupec je sklad, ki ga upravlja družba, povezana z Vzajemci.
Marino Portorož je kupil naložbeni sklad, ki ga upravlja podjetje  JonatanMars, ki jepovezano s skupino Vzajemci. FOTO: Marina Porotrož
Marino Portorož je kupil naložbeni sklad, ki ga upravlja podjetje  JonatanMars, ki jepovezano s skupino Vzajemci. FOTO: Marina Porotrož
5. 5. 2021 | 15:29
5. 5. 2021 | 15:41
1:57
»Načrti za marino so ambiciozni, do konca leta 2022 imamo zavezo za milijonsko investicijo v infrastrukturo. S tem bo ekipa začrtala novo poglavje,« so sporočili iz Marine Portorož, ki ima nove lastnike. To je alternativni sklad CIRUS 1, ki ga upravlja JonatanMars; ta pa je povezan s skupino Vzajemci. Terme Čatež oziroma skupina DZS, za katero stoji Bojan Petan, je tako že dlje časa napovedovano prodajo družbe tudi uradno zapečatila.

image_alt
Japonci naj bi kupovali Marino Portorož


Pogodba o prodaji Marine Portorož je bila podpisana že 24. februarja, a naj bi za dokončno uresničitev morali izpolniti še določen odložni pogoj. Za novega direktorja je imenovan Luka Prebil, ki je v preteklosti deloval okviru skupine BTC. »Cilj nove uprave je, da Marina Portorož postane atraktivna navtična destinacija, ki bo za obiskovalce zanimiva vse leto, predvsem z razvijanjem navtičnega turizma in posledično z njim tudi Portoroža kot turistične destinacije,« so med drugim navedli v družbi. Najprej načrtujejo obnovitvena gradbena dela, ozelenitev okolice in celostno digitalno transformacijo marine. Pomemben poudarek bodo v skladu z napovedmi dali tudi gastronomski ponudbi in strokovnemu razvoju zaposlenih. Svojo trajnostno naravnanost bodo izkazovali s sodelovanjem v okviru projekta Modre zastave.

Portoroška marina, ki so jo sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja zasnovali na nekdanjih solinah, obsega več kot tisoč priveznih mest v morju, na kopnem, v dveh halah in kanalu Fazan.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine