Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Ministrstvo zavrnilo Marinčka, odzvali so se v Magni

Začetek proizvodnje je negotov.
V Magni so poudarili, da pa okoljevarstveno dovoljenje še vedno ni pravnomočno, zato še vedno ne morejo pričeti s proizvodnjo, ki jo načrtujejo za prihodnji teden Foto Tadej Regent
V Magni so poudarili, da pa okoljevarstveno dovoljenje še vedno ni pravnomočno, zato še vedno ne morejo pričeti s proizvodnjo, ki jo načrtujejo za prihodnji teden Foto Tadej Regent
G. R., J. M., Mariborinfo
8. 2. 2019 | 17:18
8. 2. 2019 | 17:24
2:44
Na zavrnitev pritožbe nevladne organizacije Rovo zoper izdano okoljevarstveno dovoljenje s strani ministrstva za okolje in prostor so se danes odzvali tudi v Magni. Kot so sporočili, jih takšna odločitev ne preseneča, saj so izpolnili vse zahteve slovenske zakonodaje, po najboljših močeh pa tudi pričakovanja različnih nevladnih organizacij.

Ob tem so poudarili, da pa okoljevarstveno dovoljenje še vedno ni pravnomočno, zato še vedno ne morejo pričeti s proizvodnjo, ki jo načrtujejo za prihodnji teden. Ta je po njihovem pomembna za izpolnjevanje obveznosti, ki jih imajo do svojih poslovnih partnerjev, prooča STA.

Okoljsko ministrstvo je, kot omenjeno, izdalo odločbo, s katero je zavrnilo pritožbo novomeške nevladne organizacije, hkrati pa zavrnilo tudi njihovo zahtevo za izrek ničnosti okoljevarstvenega dovoljenja. V 30 dneh od vročitve odločbe je še mogoča pritožba na upravno sodišče, kar bi po besedah zaposlenih ogrozilo proizvodnjo v Hočah. Predstavnik okoljske organizacije Rovo Gorazd Marinček je sprožitev upravne spora napovedal.



»Predlagali smo, da občina in ministrstvo sprožita zakonodajni postopek za dopolnitev zakona o Magni, ki bi dovolil ta obrat na vodovarstvenem območju. S tem bi odpadle vse podlage za kakršno koli pritožbo in upravni spor,« je pojasnil Marinček.

Ta je vodjo poslanske skupine SMC Igorja Zorčiča pozval, naj na pogovor o Magni z ministroma iz njihove stranke povabijo tudi njega. Po njegovih besedah je namreč v 30-dnevnem roku na marčevsko sejo državnega zbora možno spraviti dopolnitev omenjenega zakona, s čimer bi bilo vse nared za začetek proizvodnje v obratu Magne.
 

Številne grožnje Marinčku, vključena tudi policija


Zaradi zamude pri predvidenem začetku proizvodnje v Magni in negotovosti med delavci, o kateri so včeraj govorili trije zaposleni, je Marinček deležen številnih groženj. Tako je bilo že v postopku pridobivanja okoljevarstvenega soglasja dobro leto in pol nazaj, ko je moral zaprositi celo za policijsko varstvo.

»Včeraj in danes sem po facebooku prejel številne grožnje s fizičnim nasiljem. Pišejo mi, da bo organiziran avtobus, da pridejo k meni domov. Grožnje sem že naznanil policiji,« še razkriva Marinček.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine