Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Ministrstvo dalo predhodno soglasje za združitev Dnevnika in Večera

AVK o načrtovani združitvi še ni odločil.
Časnika Dnevnik in Večer FOTO: Jure Eržen/Delo
Časnika Dnevnik in Večer FOTO: Jure Eržen/Delo
S. S.
14. 12. 2018 | 16:48
14. 12. 2018 | 16:50
1:29
Ministrstvo za kulturo je Dnevniku, d.d., kot izdajatelju Dnevnika in dnevnik.si ter družbi Večer Skupina, d.o.o., ki je lastnik izdajatelja Večera in večer.com, izdalo predhodno soglasje za združitev teh medijev v skupnem izdajateljskem podjetju DV mediji, d.o.o., navajata obe omenjeni spletni strani. Obe družbi bosta v novem podjetju imela vsaka po 50-odstotni delež.

Dnevnik, d.d. in Večer skupina sta vlogo na ministrstvo oddala avgusta letos, v kateri sta zaprosila za izdajo soglasja k pridobitvi več kot 20-odstotnega lastninskega ali upravljavskega deleža oziroma glasovalnih pravic v premoženju družbe DV mediji, d.o.o. Podjetje DV mediji kot novi izdajatelj tiskanih in spletnih izdaj Dnevnika in Večera še ni vpisano v sodni register, navajata spletni strani Večera in Dnevnika.

Upravi obeh družb sta z izdajo predhodnega soglasja zadovoljni, saj je po njihovem mnenju na ministrstvu prepoznali utemeljenost načrtovanega projekta. Postopek združevanja medijev v skupnem izdajateljskem podjetju še ni končan, saj mora o načrtovani združitvi odločiti še agencija za varstvo konkurence.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine