Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Lastni razvoj prinaša konkurenčno prednost

Cilj razvoja lastnih integriranih vezij je obvladovanje ključne tehnologije in še boljše odgovarjanje na potrebe strank.
Vlaganje v razvoj je pomembna prednost za tehnološko podjetje, pravi Matija Novak. FOTO: Leon Vidic/Delo
Vlaganje v razvoj je pomembna prednost za tehnološko podjetje, pravi Matija Novak. FOTO: Leon Vidic/Delo
12. 2. 2024 | 12:00
4:47

V nadaljevanju preberite:

Tehnološko podjetje RLS Merilna tehnika, ki izdeluje senzorje pomika in zasuka za robotsko industrijo, je v zadnjih dveh letih naredilo pomembne korake pri obvladovanju svoje ključne tehnologije – samostojno razvijajo in načrtujejo mikročipe, ki jih za svoje delovanje potrebujejo njihovi izdelki.

Podjetje s sedežem v Komendi, v katerem je polovični lastnik mednarodna tehnološka korporacija Renishaw, ima 270 zaposlenih, od katerih jih približno 40 odstotkov deluje v razvoju in tehnologiji. V začetku leta 2022 so ustanovili lastno skupino za razvoj integriranih vezij, ki ima trenutno deset članov.

»V tem projektu vidimo tri pomembne prednosti. Najpomembnejša je, da z razvojem lastnih čipov razvijamo svojo jedrno tehnologijo. Ta nam omogoča, da smo boljši od konkurence oziroma od kakšnih podobnih čipov, ki so komercialno dosegljivi na trgu,« je pojasnil Matija Novak, namestnik direktorja.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine