Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Kupec NLB Vite je Sava Re

S tem je NLB v celoti izpolnila še zadnjo obvezo do Evropske komisije, belgijska KBC pa se povsem umika s slovenskega trga.
NLB Vita je bila po podatkih iz leta 2018 druga največja življenjska zavarovalnica v Sloveniji s tržnim deležem 14,8 odstotka. FOTO Jure Eržen/Delo
NLB Vita je bila po podatkih iz leta 2018 druga največja življenjska zavarovalnica v Sloveniji s tržnim deležem 14,8 odstotka. FOTO Jure Eržen/Delo
N. G.
27. 12. 2019 | 09:17
27. 12. 2019 | 09:19
1:47
Sava Re je od NLB in KBC Insurance kupila življenjsko zavarovalnico NLB Vita. S tem je NLB v celoti izpolnila še zadnjo obvezo do Evropske komisije, belgijska KBC pa se povsem umika s slovenskega trga, so sporočili z NLB.

NLB Vita je bila po podatkih iz leta 2018 druga največja življenjska zavarovalnica v Sloveniji s tržnim deležem 14,8 odstotka.

Posel bo predvidoma zaključen do konca prvega polletja prihodnjega leta, saj bo treba pridobiti še soglasja regulatorjev. 

»To je zadnji korak na naši poti k izpolnitvi vseh zavez Evropske komisije in pomemben mejnik, saj bomo lahko odslej na trgu naposled poslovali in konkurirali s polnim potencialom, je dejal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak. Mreža NLB bo ostala prodajni kanal za produkte NLB Vite.

Marko Jazbec, predsednik uprave Zavarovalne skupine Sava, je izpostavil: »Prevzem družbe NLB Vita za Zavarovalno skupino Sava predstavlja pomemben korak pri utrjevanju tržnega položaja pri življenjskih zavarovanjih v Sloveniji. Delež premije teh zavarovanj v BDP je v Sloveniji nižji od razvitejših evropskih trgov, zato ocenjujemo, da imajo v bodoče potencial razvoja in organske rasti. S tem, ko NLB ostaja najpomembnejši prodajni kanal NLB Vite, bomo vzpostavili močno partnerstvo med obema skupinama na področju bančnega zavarovalništva.«  
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine