Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Kdo bo zagotovil delo in dohodke?

Predsednik Donald Trump in izzivalec Joe Biden v ameriški volivni tekmi prepričujeta volivce o svoji gospodarski politiki.
Ob reševanju stisk zaradi covida-19 tekmujeta še (najmanj) dva pogleda na prihodnji razvoj ZDA.  Foto Tom Brenner/Reuters
Ob reševanju stisk zaradi covida-19 tekmujeta še (najmanj) dva pogleda na prihodnji razvoj ZDA.  Foto Tom Brenner/Reuters
11. 10. 2020 | 17:00
6:17
Smrtonosni novi koronavirus je tik pred novembrskimi volitvami največja skrb Američanov, a delovanje gospodarstva ni daleč za njim, predvsem pa sta oba medsebojno povezana. Z republikanskim predsednikom Donaldom Trumpom in njegovim demokratskim izzivalcem Joejem Bidnom ameriški volivci dobivajo različne gospodarske izbire, vsaka od njih pa se v predvolilnem finišu poskuša prikazati v najboljši luči.
Tudi zadnji podatki o 840.000 prošnjah za nadomestilo za brezposelnost kažejo hude posledice epidemije osem mesecev po njenem ameriškem izbruhu, čeprav so bile gigantske številke na začetku epidemije še precej višje. Gre tudi za različne interpretacije statistik.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine