Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Jelena Galić postala prva nadzornica Gorenjske banke

Srbski poslovnež Miodrag Kostić je še utrdil svoj položaj v Gorenjski banki.
Jelena Galić Foto Arhiv Aik Banke
Jelena Galić Foto Arhiv Aik Banke
Maja Grgič
4. 9. 2018 | 16:01
4. 9. 2018 | 16:23
1:47
Predsednica nadzornega sveta Gorenjske banke je postala Jelena Galić, predsednica izvršnega odbora AIK banke, ki je v lasti Miodraga Kostića. Ta je tako v kranjski banki še utrdil svoj položaj, potem ko ima v šestčlanskem nadzornem svetu kar štiri svoje predstavnike.

Kot smo v Delu že razkrili, naj bi nadzorni svet, še ta mesec imenoval tudi novega šefa Gorenjske banke. To naj bi postal Mario Henjak, nekdanji predsednik hrvaške Sberbanke, ki je dajal zadnje kredite Agrokorju, ko je bil ta še v lasti Ivice Todorića. V AIK banki na naša vprašanja o tem ne odgovarjajo.

»Del naše strategije je tudi širitev zunaj Srbije. Slovenija je bila med našimi prednostnimi trgi zaradi stabilnosti, razvojnega potenciala in investicijskih priložnosti, ki se odpirajo na tem trgu, pa tudi zaradi močne ekonomije in visoke korporativne kulture. Nadaljnja širitev v regiji bo predvsem odvisna od poslovnih priložnosti in možnosti konkretnih trgov, pa tudi od tega, ali smo dobrodošli ali ne,« je pred časom v pogovoru za Delo povedala Galićeva.

Galićeva je že takrat izrazila interes AIK banke po pridobitvi večinskega lastništva v kranjski banki. AIK banka je trenutno le tretjinska lastnica Gorenjske banke, s Savo pa je Kostić junija letos sklenil prodajno opcijsko pogodbo za 37-odstotkov delnic, kar pomeni da bo lahko po januarju 2019, ko bo lahko opravil prevzem, postal večinski lastnik banke.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine