Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Gregor Makuc prevzema vodenje Leka

Robert Ljoljo se konec meseca umika iz ljubljanskega farmacevta v lasti švicarskega Sandoza.
Ljubljanski Lek ima od danes enotirno upravljanje z upravnim odborom, na čelu katerega je Gregor Makuc. FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo
Ljubljanski Lek ima od danes enotirno upravljanje z upravnim odborom, na čelu katerega je Gregor Makuc. FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo
3. 9. 2024 | 14:41
3. 9. 2024 | 16:38
2:04

Z današnjim dnem vodenje farmacevtskega podjetja Lek prevzema Gregor Makuc, ki je bil do zdaj v družbi kot član uprave odgovoren za področje korporativnega upravljanja. Robert Ljoljo se iz družbe umika, sporočajo iz ljubljanskega farmacevta.

Lek, ki je v lasti švicarskega Sandoza, pri tem spreminja tudi sistem korporativnega upravljanja, ki je od danes enotirno. V upravnem odboru so, poleg Makuca, ki postaja glavni izvršni direktor in bo še naprej pokrival področje korporativnih zadev, še finančna direktorica Andreja Bucik Primožič, kadrovski direktor Gregor Hutar in delavski direktor Marko Hauptman.

Širše vodstvo Sandoza Slovenija, poleg omenjenega upravnega odbora Leka, sestavljajo še Ana Gongola za področje komercialnih dejavnosti, Eva Podgoršek za področje pravnih zadev, Simon Rečnik za tehnične dejavnosti, Matjaž Tršek za področje raziskav in razvoja.

Dosedanji predsednik uprave in predsednik Sandoza Slovenija Robert Ljoljo se je odločil, da zapusti podjetje, sporočajo iz Leka. V družbi bo ostal do konca meseca. V zadnjih petih letih je družbo vodil v zelo zahtevnem obdobju, ki so ga zaznamovali predvsem pandemija koronavirusa, oddelitev Sandoza in zagon novega investicijskega cikla. Pod njegovim vodstvom je Lek pridobil največjo naložbo tujega vlagatelja v zgodovini Slovenije, in sicer več kot 400 milijonov evrov v proizvodnjo podobnih bioloških zdravil v Lendavi, in naložbo v novi razvojni center za podobna biološka zdravila v Ljubljani, dodajajo v ljubljanskem farmacevtu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo za samo 9,99€ mesečno.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine