Še vedno ni jasno, kateri pogoji morajo biti izpoljeni za odprtje gostiln in restavracij. Gostinci pozivajo k odpiranju po italijanskem modelu.
Galerija
Gostilne in restavracije po Evropi so zaprte, med izjemami je Italija, ki postaja zgled za druge. FOTO: Voranc Vogel/Delo
V nadaljevanju preberite:
Skladno z vladnim semaforjem za sproščanje ukrepov so se prejšnji teden sprostile nekatere gospodarske dejavnosti. Zaprte ostajajo gostilne in hoteli, ki še do danes niso prejeli pogojev za vnovično obratovanje. Medtem ko sta bivši minister za zdravje Tomaž Gantar in strokovna skupina lani govorila o odpiranju gostinstva šele v zeleni fazi epidemije, so pričakovanja gostincev zdaj drugačna. Kdaj in kakšno sproščanje pričakujejo gostinci? Zakaj gostinska dejavnost ni del načrta sproščanja in kdo odloča o sprostitvi te dejavnosti? Kakšne so razmere v Evropi in kaj pomeni italijanski model?
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITE Obstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji