Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Do ogljične nevtralnosti s soudeležbo v okoljskih projektih

Podjetje, ki naleti na omejitve pri neposrednem zmanjševanju izpustov v svoji dejavnosti, lahko svojo bilanco toplogrednih plinov izboljša tudi z udeležbo v okoljskih projektih drugih.
Na nekaterih javnih objekih (na fotografiji je OŠ Šmartno pod Šmarno goro) je s celovito energetsko prenovo mogoče količino za obratovanje potrebne energije celo za polovico zmanjšati.<br />
FOTO: Resalta
Na nekaterih javnih objekih (na fotografiji je OŠ Šmartno pod Šmarno goro) je s celovito energetsko prenovo mogoče količino za obratovanje potrebne energije celo za polovico zmanjšati.<br /> FOTO: Resalta
Damjan Viršek
27. 9. 2021 | 08:00
6:59

V nadaljevanju preberite:


Ogljična nevtralnost je koncept, ki omogoča, da podjetje s svojo dejavnostjo – oziroma izdelki in storitvami – ne povzroča izpustov toplogrednih plinov. Oziroma – bliže resničnemu položaju v življenju – izpuste, ki nastajajo v dejavnosti, »nadomesti« z vlaganjem v tehnologije in soudeležbo v projektih, ki izpuste zmanjšajo in tehtnico tako nagnejo v bolj zeleno smer.

Status ogljične nevtralnosti je za podjetja vse pomembnejši tudi kot referenca v stiku s kupci oziroma potrošniki ter pri vključevanju v mednarodne dobaviteljske verige. Ogljično nevtralnost v tujini dosegajo številne večje družbe in multinacionalke, k temu pa spodbujajo tudi svoje partnerje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine