Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

NLB delničarjem predlaga, da se za dividende razdeli 55 milijonov evrov

Dividenda NLB bo znova izplačana v obrokih. Cvetka Selšek je kandidatka za članico nadzornega sveta.
Največja slovenska banka bo dividende še drugič delila v obrokih. FOTO: Leon Vidic/Delo
Največja slovenska banka bo dividende še drugič delila v obrokih. FOTO: Leon Vidic/Delo
10. 5. 2023 | 08:46
10. 5. 2023 | 15:01
2:05

Največja slovenska banka je objavila sklec redne letne skupščine delničarjev, na kateri bodo delničarji odločali o delitvi dobička in štirih novih nadzornikih.

NLB delničarjem predlaga, da se za dividende razdeli 55 milijonov evrov, kar pomeni 2,75 evra bruto dividende na delnico. Pri tem uprava družbe pojasnjuje, da namerava banka letos izplačati 110 milijonov evrov dividend, in sicer skladno s prakso zadnjih let v dveh tranšah. Tako bo prva tranša v predhodno omenjenem znesku 55 milijonov evrov predlagana v izplačilo na tej skupščini, medtem ko bo druga tranša predvidoma predložena v potrditev na zasedanju skupščine, ki naj bi potekala proti koncu leta.

Delničarji bodo na seji imenovali tudi štiri člane nadzornega sveta. Letos poteče mandat Andreasu Klingnu, Shreniku Dhirajlalu Davdi, Gregorju Roku Kastelicu in Marku Williamu Lanu Richardsu. Nadzorni svet družbe predlaga ponovno imenovanje Davde in Richardsa. Dva nova kandidata za nadzorni svet pa sta Cvetka Selšek in Andre-Marc Prudent-Toccanier. Cvetka Selšek je nekdanja predsednica uprave SKB banke, ki je zdaj pod okriljem OTP. Selškova je banko vodila skoraj dve desetletji v časih, ko je bila pod okriljem francoske Société Générale.

Tudi Prudent-Toccanier je upokojeni bančnik, ki je izkušnje nabiral v Société Générale in je bil, med drugim, pet let podpredsednik SKB banke, ko je banko vodila Selškova.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine