Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Dars izbral SkyToll, drugi ponudbi nedopustni

Dars je izbral ponudnika za vzpostavitev sistema elektronske vinjete. Na odločitev sta še mogoči pritožbi.
Letna vinjeta za letos bo ostala veljavna do 31. januarja 2022. Po tem datumu vinjeta v fizični obliki ne bo več v veljavi FOTO: Tadej Regent/Delo
Letna vinjeta za letos bo ostala veljavna do 31. januarja 2022. Po tem datumu vinjeta v fizični obliki ne bo več v veljavi FOTO: Tadej Regent/Delo
29. 1. 2021 | 16:21
1:46
Dars je med tremi ponudniki za vzpostavitev sistema elektronske vinjete izbral slovaški SkyToll. Ponudbi konzorcijev Iskratela z madžarskim partnerjem in Maranda, Telekoma Slovenije, Pošte in Kapscha nista izpolnjevali razpisnih pogojev, zato ju je Dars ocenil kot nedopustni. Na odločitev Darsa so še mogoče pritožbe.

image_alt
Dars je izbral Skytoll


SkyToll naj bi sistem vzpostavil za 15,7 milijona evrov brez DDV, uvedba e-vinjete pa je predvidena za 1. decembra. Letna vinjeta za letos bo ostala veljavna do 31. januarja 2022. Po tem datumu vinjeta v fizični obliki ne bo več v veljavi. »Elektronska vinjeta se po vsebini ne bo bistveno razlikovala od zdajšnje vinjete v obliki nalepke, torej tudi v tem primeru ne bo šlo za cestninjenje po prevoženi razdalji. Namesto fizične bo v veljavi vinjeta v elektronski obliki, kar pomeni, da bo v centralni cestninski sistem vnesena registrska številka vozila, za katero bo plačana cestnina (kupljena e-vinjeta),« so sporočili iz Darsa.

Letna vinjeta bo veljala eno leto od nakupa. Nakup e-vinjete bo mogoč z mobilno aplikacijo, na spletu ali na dosedanjih prodajnih mestih (bencinski servisi, različni trgovci).

image_alt
E-vinjete: vroči posel na Darsu


Za vsa vozila nosilnosti do 3,5 t bodo ostale kategorije vinjet enake: letna, mesečna (oziroma polletna za enosledna motorna vozila) in tedenska. Ob odjavi vozila iz prometa bo možno pridobiti povračilo neizkoriščene vrednosti letne vinjete.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine