Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Cene goriv na bencinskih servisih tudi na spletni aplikaciji

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je vzpostavilo spletno aplikacijo www.goriva.si.
Spremljanje cen na bencinskih črpalkah je ministrstvo obljubilo ob delni liberalizaciji cen naftnih derivatov leta 2016. Foto Jure Erzen/Delo
Spremljanje cen na bencinskih črpalkah je ministrstvo obljubilo ob delni liberalizaciji cen naftnih derivatov leta 2016. Foto Jure Erzen/Delo
N. G.
1. 3. 2019 | 15:53
1. 3. 2019 | 16:03
1:33
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je vzpostavilo spletno aplikacijo www.goriva.si. Ta je namenjena sprotnemu obveščanju potrošnikov o cenah naftnih derivatov na posameznem bencinskem servisu. Posredno pa služi tudi kot orodje za preprečevanje morebitnega protikonkurenčnega obnašanja ponudnikov, so sporočili z ministrstva.

Spletno aplikacijo trenutno še testirajo. Prikazane cene na spletni strani se zato v testni fazi lahko razlikujejo od cen naftnih derivatov na bencinskih servisih.

Tovrstno spletno stran je ministrstvo obljubilo ob delni liberalizaciji cen naftnih derivatov leta 2016.

V Sloveniji ni bilo vzpostavljeno sprotno spremljanje maloprodajnih cen naftnih derivatov na bencinskih servisih. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je zato pripravilo predlog Odredbe o podatkih, ki so jih distributerji naftnih derivatov in drugi zavezanci dolžni zagotavljati ministrstvu. Na podlagi te uredbe so naftni distributerji ministrstvu dolžni javiti vsako spremembo drobnoprodajnih cen naftnih derivatov na posameznih bencinskih servisih v Sloveniji, so še sporočili.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine