Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Če dobavitelj ne dobavi elektrike, preverite trg in hitro menjajte dobavitelja

Agencija za energijo javnost obvešča, kako ravnati, če dobavitelj preneha dobavljati električno energijo.
Agencija vsem odjemalcem svetuje, naj ne čakajo do 31. decembra, kot jim je bilo sprva svetovano. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Agencija vsem odjemalcem svetuje, naj ne čakajo do 31. decembra, kot jim je bilo sprva svetovano. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
14. 12. 2021 | 15:14
14. 12. 2021 | 15:25
2:07

Agencija za energijo se v zadnjem času sooča s primeri dobaviteljev, ki zaradi zaostrenih tržnih razmer opuščajo dejavnost dobave električne energije in svojim odjemalcem priporočajo, da si čim prej poiščejo novega dobavitelja. Agencija v luči tega sporoča, da je menjavo dobavitelja možno izvesti hitro ter na želeni datum menjave.

image_alt
Neuradno: Do energetskih bonov upravičenih 66.000 najrevnejših družin

Hitra menjava dobavitelja električne energije je mogoča, če je želeni datum menjave v okviru zakonskih 21 dni od oddane popolne vloge za menjavo dobavitelja. »Želeni datum dobave se bo upošteval, če bo jasno in vidno naveden na prvi strani pogodbe o dobavi elektrike, ki jo je treba skenirano priložiti vlogi za menjavo dobavitelja. Postopek menjave je za odjemalca brezplačen in enostaven, saj ga lahko v imenu odjemalca opravi tudi izbrani dobavitelj,« razlagajo na agenciji za energijo.

Mogoča je zelo hitra menjava dobavitelja električne energije. FOTO: Athar Hussain/Reuters
Mogoča je zelo hitra menjava dobavitelja električne energije. FOTO: Athar Hussain/Reuters

Agencija tako svetuje vsem odjemalcem, da z začetkom postopka ne odlašajo, temveč ga začnejo čim hitreje oziroma ne čakajo do 31. decembra, kot je bilo nekaterim odjemalcem svetovano. »V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da bodo odjemalci oskrbovani pod pogoji zasilne oskrbe, ki je lahko bistveno dražja od ponudb preostalih dobaviteljev na trgu,« pojasnjujejo.

Na agenciji navajajo tudi postopek menjave dobavitelja električne energije, ki je po korakih predstavljen na spletnih straneh Agencije za energijo ali na spletnih straneh sistemskega operaterja distribucijskega omrežja z električno energijo (Sodo). Kar se tiče izbire dobavitelja, si lahko odjemalci pomagajo z informacijami iz primerjalnika stroškov oskrbe na spletnih straneh Agencije za energijo, obenem so koristne tudi informacije na spletnih straneh posameznih dobaviteljev, še dodajajo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine