Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

BKS stavi na postopno rast

Slovenska podružnica BKS Bank lani z rekordnim dobičkom.
FOTO: Janez Tomažič
FOTO: Janez Tomažič
4. 4. 2019 | 13:32
4. 4. 2019 | 13:52
2:07
Slovenska podružnica avstrijske BKS Bank je lani ustvarila rekordnih 6,4 milijona evrov dobička, kar je 60 odstotkov več kot leto prej. »Naša rast je dobila zagon s prevzemom dveh borznoposredniških družb,« pravi član uprave BKS Bank Alexander Novak in dodaja, da so zdaj največji ponudnik poslov z vrednostnimi papirji v Sloveniji. Poslovna politika BKS je postopna rast na trgih, kjer so prisotni. Poleg Avstrije so to še Slovenija, Slovaška in Hrvaška.

Slovenija je najpomembnejši mednarodni trg te avstrijske banke, ki ima sedež v Celovcu. Podružnici s 137 zaposlenimi na področju bančnega in lizinškega poslovanja, ki ima sedež v Ljubljani, so lani vloge strank porasle za 17,7 odstotka na 937,6 milijona evrov. Obseg kreditov pa se je povečal za 2,4 odstotka na 610,3 milijona evrov.

Leto 2018 je bilo zelo uspešno tudi za celotno BKS Bank, je povedala predsednica uprave Herta Stockbauer. Čisti dobiček se je povečal za 13,8 odstotka na 77,4 milijona evrov, bilančna vsota pa za 11,3 odstotka na 8,4 milijarde evrov. Še posebej je izpostavila rekordno, desetodstotno rast obsega novih kreditov, ki je bila zelo dobro porazdeljena na vseh trgih, kjer so navzoči; torej ne le na slovenskem, pač pa tudi v Avstriji, na Hrvaškem in Slovaškem. Skupni obseg kreditov ob koncu leta 2018 je ocenila v višini šest milijard evrov.

BKS Bank je v Sloveniji navzoča od leta 2004, od leta 2010 kot univerzalna banka. Danes za svoje stranke skrbi v osmih poslovalnicah, zadnjo so odprli lani v Kranju.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine