Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Banke za zdaj ne pričakujejo rasti cen kreditov

Potrošniški krediti se počasi prebujajo, obrestne mere ostajajo na nizki ravni.
Povečano povpraševanje po potrošniških posojilih v zadnjih mesecih opažajo v banki UniCredit, kjer napovedujejo dodatno krepitev povpraševanja. FOTO: Blaž Samec
Povečano povpraševanje po potrošniških posojilih v zadnjih mesecih opažajo v banki UniCredit, kjer napovedujejo dodatno krepitev povpraševanja. FOTO: Blaž Samec
14. 8. 2021 | 06:00
5:18

V nadaljevanju preberite:


Kljub napisanemu tekoči podatki Banke Slovenije (BS) zdaj nakazujejo spremembe. Junija 2021 je bilo, glede na letošnje mesečno povprečje, odobrenih 22,3 odstotka več novih potrošniških posojil. Povečano povpraševanje v zadnjih mesecih opažajo tako v banki UniCredit, kjer napovedujejo dodatno krepitev povpraševanja.

Podobnega mnenja so tudi v NLB, kjer sicer navajajo, da je bil obseg potrošniških kreditov v prvem letošnjem polletju manjši kot konec leta 2020. Vseeno pa je bila nato prodaja v drugem četrtletju skoraj dve tretjini višja kot v istem četrtletju lani. Znašala je 56,7 milijona evrov, pri NLB pa pričakujejo nadaljnji interes za potrošniške kredite. Za zdaj še največja slovenska banka obenem obžaluje strožje zahteve državnega regulatorja, zato po njihovem mnenju velik del populacije s povprečnimi prihodki nima kreditne sposobnosti.

Povpraševanje po potrošniških kreditih stagnira v Intesi Sanpaolo, ki je leta 2020 prav tako opazila zmanjšanje zanimanja za te kredite.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine