Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Acroni prevzel Harsco Minerali

Jeseniška družba bo po prevzemu žlindro predelovala sama.
FOTO Jože Suhadolnik
FOTO Jože Suhadolnik
Maja Grgič
1. 8. 2018 | 15:07
1. 8. 2018 | 15:22
1:38
Skupina Sij se še naprej širi tudi z prevzemi družb. SIJ Acroni je tako danes prevzel dejavnost in opremo za predelavo žlindre družbe Harsco Minerali, s katero je že doslej tesno sodelovala. »Gre za utrditev delovanja Skupine SIJ po načelu krožnega gospodarstva in vertikalne integracije, saj bo žlindro – stranski proizvod, ki nastaja pri proizvodnji jekla – odslej SIJ Acroni predeloval sam za ponovno uporabo v proizvodnji oziroma jo tržil kot vhodni material za druge industrije,« so sporočili iz Sija.

»Prevzem dejavnosti družbe Harsco Minerali je pomemben nadaljnji korak družbe SIJ Acroni in celotne Skupine SIJ k učinkoviti in okolju prijazni proizvodnji. Jeklarji smo eden najbolj zglednih primerov krožnega gospodarstva, saj izdelujemo proizvode iz recikliranega jekla in železa. Nekoč odpadke iz proizvodnje, kot v tem primeru belo in črno žlindro, pa spreminjamo v stranske proizvode,« je povedal član uprave Sija Tibor Šimonka.

SIJ Acroni bo žlindro predeloval po enakem postopku kot doslej z najvišjimi okoljevarstvenimi standardi skladno z zakonodajo in Direktivo o industrijskih emisijah (IED). Lani so v družbi Harsco Minerali predelali 200.000 ton SIJ Acronijeve žlindre, od leta 2011 do danes pa skupno že 950.000 ton bele in črne žlindre.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine