Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

A1 toži Telekom Slovenije za 33,7 milijona evrov

Če Telekom Slovenije s kršitvami ne bo prenehal, bo A1 svoj tožbeni zahtevek v prihodnosti dopolnil.
FOTO: Leon Vidic/Delo
FOTO: Leon Vidic/Delo
3. 9. 2024 | 15:00
3. 9. 2024 | 15:15
2:02

Podjetje A1 Slovenija, vodi ga Dejan Turk, je konec julija na ljubljanskem okrožnem sodišču vložilo tožbo proti Telekomu Slovenije v višini 33,7 milijona evrov. Kot so v današnjem sporočilu pojasnili v A1, so se za to odločili zaradi škode, ki naj bi nastala zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja Telekoma pri ponujanju veleprodajnih storitev na fiksnem delu.

image_alt
SDH dosegel dogovor o poplačilu dolgov skupine T-2

»Škoda je nastala zaradi zlorabe prevladujočega položaja na veleprodajnem trgu dostopa do fiksnih uporabnikov, ki se kaže v obliki sistematičnega izrivanja s trga z zaračunavanjem bistveno previsokih veleprodajnih cen dostopa do fiksnih uporabnikov in posledično zmanjševanja tržnih deležev tako na mobilnem kot fiksnem segmentu maloprodajnega trga,« so navedli v A1.

Poudarili so, da so se razmere še posebej zaostrile po delni deregulaciji veleprodajnih trgov, ki jo je v letu 2023 izvedla Agencija za komunikacijska omrežja in storitve. »Očitno preuranjeno oziroma brez ustreznih analiz učinkov in ukrepov, ki bi preprečili zlorabo položaja največjega infrastrukturnega ponudnika,« so dodali.

Tožbeni zahtevek v višini 33,7 milijona evrov je po pojasnilih A1 izračunan na dan 31. maja letos. »Če Telekom Slovenije s kršitvami ne bo prenehal, bo A1 Slovenija svoj tožbeni zahtevek v prihodnosti dopolnil,« so še navedli v družbi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo za samo 9,99€ mesečno.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine