Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zvoki alpske glasbe bodo morda preselili rise z Bleda na Jesenice

Slovenska reprezentanca bo od 11. do 14. novembra igrala z Avstrijo, Belorusijo in s Francijo, ni pa še povsem jasno, ali na Bledu ali na Jesenicah.
Slovenski hokejisti so nazadnje nastopili na OI v Južni Koreji, februarja 2018, takrat jih je vodil selektor Kari Savolainen (levo). FOTO: Matej Družnik/Delo
Slovenski hokejisti so nazadnje nastopili na OI v Južni Koreji, februarja 2018, takrat jih je vodil selektor Kari Savolainen (levo). FOTO: Matej Družnik/Delo
7. 10. 2021 | 11:19
7. 10. 2021 | 16:06
1:59
V teh dneh se domači hokejski utrip suče predvsem okrog prvih spodbudnih nastopov Olimpijinih hokejistov v ICEHL, v taboru jeseniških železarjev pa so zadovoljni ob dosedanjem učinku v alpski ligi, v kateri so po zadnji zmagi v derbiju za vrh z Asiagom zdaj na 1. mestu lestvice ušli konkurenci.

Ob razmišljanju o slovenski reprezentanci spomin uhaja k avgustovskem kvalifikacijskem turnirju v Oslu, kjer risi po dveh nastopih na prestižnih olimpijskih turnirjih (Soči 2014, Pjongčang 2018) tokrat niso ujeli vizuma za Peking 2022. Čez en mesec pa se bodo spet zbrali, tokrat za močan pripravljalni turnir doma, ko se bodo od 11. do 14. t. m. pomerili z Avstrijci, Belorusi in Francozi.

Kot je že tradicija, bodo izbranci selektorja Matjaža Kopitarja bazni tabor imeli na Bledu, ni pa nujno, da bodo tam tudi igrali. Športno dvorano naj bi v tem biseru turizma na Gorenjskem tokrat zasedli glasbeniki, na koledarju prireditev naj bi bila tu na sobotni večer, 13. novembra, Narodnozabavna hit parada 2021, ki veliko pozornosti poleg domačih oboževalcev vedno znova pritegne tudi v krajih nemškega govornega prostora. Ni pa še povsem jasno, če bodo prireditev z želenim scenarijem v dneh boja proti širitvi koronavirusa lahko izpeljali.

V primeru, da bi bila ta prireditev vendarle na Bledu, se bodo risi in njihovi gostje preselili v jeseniško dvorano Podmežakla. V vsakem primeru pa bo naša reprezentanca, ob njej še ena, bivala na Bledu, dve moštvi bosta nastanjeni v Gozdu Martuljku. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine