Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmajem spodrsnilo tudi v Linzu

V petkovem sporedu SŽ Olimpija ni bila kos gostiteljem v Zgornji Avstriji, pri katerih je s tremi goli blestel Brian Lebler. V nedeljo doma z Brunicom.
Hokejisti edinega slovenskega moštva v ICEHL so v Linzu ostali brez točk. FOTO: Črt Piksi/Delo
Hokejisti edinega slovenskega moštva v ICEHL so v Linzu ostali brez točk. FOTO: Črt Piksi/Delo
Š. R.
3. 11. 2023 | 22:10
3. 11. 2023 | 22:13
1:37

Olimpijini hokejisti, ki so v tej sezoni večkrat presenetili favorite na tujem, so tokrat v Linzu tako kot dva dni prej doma z Vienno ostali praznih rok. Domače moštvo se je veselilo zmage s 4:2 (Lebler 25., 44., 52., Brucker 23.; Bičevskis 23. PP, Mahkovec 51. PP) in se utrdilo v zgornjem delu razpredelnice na 4. mestu, SŽ Olimpija ostaja 10.

Predvsem pa bodo zmaji morali začeti nabirati točke na domačem ledu, kjer so jih doslej v sezoni preveč oddali, in prvo priložnost bodo imeli že to nedeljo, ko bo v Tivoliju ob 18. uri gostoval Brunico, nekoč Olimpijin tekmec v finalni seriji alpske lige. In prav v tem tekmovanju bo živahno že v soboto, ko bodo Jeseničani gostili Ktzbühel, Celjani pa Merano. Obe tekmi bosta ob 18. uri. 

Iz današnjega večera v ICEHL pa gre omeniti še viden delež nekaterih slovenskih reprezentantov v Avstriji. Robert Sabolič je prispeval gol, povratnik po bolezni Blaž Tomaževič pa podajo za zmago VSV v Beljaku s 3:2 proti gostom iz Gradca, Rok Tičar pa je bil dvakrat podajalec ob zmagi Vienne proti Vorarlbergu, prav tako s 3:2.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine