Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zlati vitezi zasenčili Kralje z Anžetom Kopitarjem na čelu

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so doživeli visok poraz v Las Vegasu.
Hokejisti moštva Vegas Golden Knights so se veselili visoke zmage nad Los Angeles Kings. Takole je v polno zadel Mattias Janmark-Nylen. FOTO: Ethan Miller/AFP
Hokejisti moštva Vegas Golden Knights so se veselili visoke zmage nad Los Angeles Kings. Takole je v polno zadel Mattias Janmark-Nylen. FOTO: Ethan Miller/AFP
20. 3. 2022 | 00:19
20. 3. 2022 | 07:39
2:00

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so doživeli boleč poraz v NHL, potem ko so morali v derbiju pacifiške skupine na tujem priznati premoč igralcem kluba Vegas Golden Knights. Gostitelji so bili boljši kar s 5:1 (1:0, 2:1, 2:0).

Zlate viteze je v 19. minuti popeljal v vodstvo Jevgenij Dadonov, na začetku druge tretjine pa je na 2:0 ob številčni premoči povišal Chandler Stephenson (21.). Kraljem je z znižanjem rezultata v 32. minuti nekaj upanja vlil Phillip Danault, pet minut pozneje pa je za veselje domačih navijačev poskrbel Mattias Janmark-Nylen, ki je gostujočega vratarja Cala Petersena premagal, ko je imelo moštvo iz Las Vegasa igralca manj na ledu.

Za gostitelje sta ob koncu zadnje tretjine v polno zadela še Alex Pietrangelo (58.) in Mike Amadio (59.), ki sta potrdila visoko zmago Zlatih vitezov, pri katerih je z 38 obrambami blestel tudi čuvaj mreže Logan Thomson.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je na ledu prebil dvajset minut, v tem času proti Thomsonu sprožil en strel, njegova statistika pa je tokrat, kar zadeva točke, ostala prazna.

Drugi izidi: Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 3:1, New York Islanders : Dallas Stars 4:2, Edmonton Oilers : New Jersey Devils 6:3, Arizona Coyotes : Pittsburgh Penguins 1:4, Columbus Blue Jackets : St. Louis Blues 5:4, Nashville Predators : Toronto Maple Leafs 6:3, Montreal Canadiens : Ottawa Senators 5:1, Tampa Bay Lightning : New York Rangers 1:2, Vancouver Canucks : Calgary Flames 2:5, Seattle Kraken : Detroit Red Wings 4:2.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine