Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

»Železarji« že v prvi tretjini petkrat premagali Pio Dukarič

Jeseniški hokejisti v finalu pokala Slovenije s 7:1 (5:0, 2:0, 0:1) premagali igralce moštva MK Bled.
Jeseniški hokejisti so v vitrino pospravili prvo lovoriko v tej sezoni. FOTO: Uroš Hočevar
Jeseniški hokejisti so v vitrino pospravili prvo lovoriko v tej sezoni. FOTO: Uroš Hočevar
19. 9. 2020 | 22:26
1:52
Hokejisti moštva SIJ Acroni Jesenice so zanesljivo osvojili pokal Slovenije in si tako priigrali prvo lovoriko v novi sezoni. V finalni tekmi v Ljubljani so upravičili vlogo favoritov in kar s 7:1 (5:0, 2:0, 0:1) odpravili igralce ekipe MK Bled.

Za »železarje«, ki so že po uvodni tretjini vodili s 5:0, so ob dvakratnih strelcih Žanu Jezovšku (v 8. in 25. minuti) in Andreju Hebarju (13. in 39.) v polno zadeli še Mirko Djumić (6.), Jaka Sodja (7.) in Jaka Šturm (15.). Častni gol za Blejce, za katere je v prvi tretjini branila vratarka Pia Dukarič, je v 51. minuti dosegel Urban Podrekar.

»Zelo sem vesel, da smo osvojili pokal. Vedeli smo, da bo polfinalna tekma z Olimpijo zelo težka, ampak mi smo igrali natančno tako, kot smo se dogovorili. Olimpijo smo uničili v vseh pogledih. Finale je bila res velika nagrada, v njem smo rutinirano premagali Bled. To je za vse nas ena krasna popotnica za naprej, že čez nekaj dni se bo začelo prvenstvo v AHL. Menim, da lahko tudi tam merimo zelo visoko, saj imamo ekipo z velikim značajem, delamo eden za drugega, in prav to nas bo pripeljalo zelo daleč,« je za jeseniško spletno klubsko stran dejal Jezovšek.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine