Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zajc petkrat v polno za spektakularno zmago v Tivoliju

Hokejisti Olimpije s 7:6 po kazenskih strelih v prazničnem derbiju premagali celovški KAC. Miha Zajc je dosegel štiri gole in odločilni kazenski strel.
Gledalci v Tivoliju so videli kar 13 zadetkov. FOTO: Blaž Samec
Gledalci v Tivoliju so videli kar 13 zadetkov. FOTO: Blaž Samec
26. 12. 2023 | 20:45
26. 12. 2023 | 22:53
1:39

Praznični hokejski derbi razširjenega avstrijskega prvenstva sta v Tivoliju odigrala Olimpija in celovški KAC. Sosedski dvoboj se je začel po okusu gostov, ki so že po prvi tretjini vodili s 3:0, gledalci na tribunah pa so lahko na ledu pozdravili Jana Muršaka, ki je prispeval asistenco za tretji zadetek KAC-a.

Po premoru so se zmaji prebudili, po dveh golih Mihe Zajca je bilo na semaforju 3:3, še pred zadnjim delom pa so gostje prek Bischofbergerja znova povedli. Sledila je atraktivna zadnja tretjina, v kateri Olimpiji ni kazalo dobro, slabih osem minut pred koncem tekme so že zaostajali s 4:6, nato je junak srečanja Zajc s četrtim golom na tekmi ujel priključek, zatem pa še podal Trevorju Goochu za šesti gol zmajev.

Kot derbiju pritiče, so bile strasti zelo razgrete, a večjih izgredov ni bilo. FOTO: Blaž Samec
Kot derbiju pritiče, so bile strasti zelo razgrete, a večjih izgredov ni bilo. FOTO: Blaž Samec

V podaljšku zadetkov ni bilo in odločali so kazenski streli, za zmago Olimpije je še enkrat zadel Zajc, vsi trije strelci gostov iz Celovca so bili nenatančni. Po zmagi nad tretjeuvrščeno ekipo je Olimpija skočila na 10. mesto v ligi ICEHL, ki še vodi v osmino finala.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine