Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Wengovi zmaga, Lampičeva daleč zadaj

Norvežanka je zmagala na zadnji tekmi smučarskih tekačic za svetovni pokal v tej sezoni v švicarskem Engadinu.
Anamarija Lampič je bila v soboto 11. FOTO: Kai Pfaffenbach/ Reuters
Anamarija Lampič je bila v soboto 11. FOTO: Kai Pfaffenbach/ Reuters
STA
14. 3. 2021 | 13:03
14. 3. 2021 | 13:03
2:07
Norvežanka Heidi Weng je zmagala na zadnji tekmi smučarskih tekačic za svetovni pokal v tej sezoni v švicarskem Engadinu.

Na 30 km prosto zasledovalno je za 4,5 sekunde ugnala Švedinjo Ebbo Andersson, tretja je bila zmagovalka sobotne tekme Rusinja Julija Stupak (+33,7), četrta pa Američanka Jessie Diggins (+37,3), skupna zmagovalka sezone.

Anamarija Lampič je bila ob zaključku njene najboljše sezone doslej 55. (+9:27,2), druga Slovenka Eva Urevc pa ni končala že sobotne tekme na 10 km, na kateri je bila Lampičeva 11.

Lampičeva, dobitnica dveh bronastih medalj na letošnjem svetovnem prvenstvu, bo po končanem tekmovanju dobila tudi mali kristalni globus za skupno zmago v šprintih pokala.

»Zadnje tekme ne bom komentirala. Tekla sem povsem po svoje. Rekla sem si, grem do cilja, tam me čaka kristalni globus in komaj čakam, da ga dobim! Mislim pa, da je bila sezona fantastična, nadpovprečna, super. Nekaj posebnega. Nisem pričakovala, da bom tako dobra, a očitno dobro delam, dobro treniram in upam, da bo šlo tako tudi naprej. Zagotovo bom zdaj štartala še na kakšni domači tekmi, na državnem prvenstvu. Potem pa si bom vzela čas za alpske smuči in za turno smučanje, nato pa bo čas za počitek po sezoni,« je po tekmi povedala Lampičeva.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine